Србија

БРНАБИЋЕВА: Ријалити у Србију увео Ђилас, а не Митровић

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)
loading...

БЕОГРАД – Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да су ријалити програми ствар надлежних регулаторних тела, а не владе, али и навела да је ријалитије у Србију увео Драган Ђилас, а не Жељко Митровић.

Брнабић је, упитана да прокоментарише став министра културе о додатном опорезивању ријалити програме, и “преписку” министра Владана Вукосављевића и власника Пинка Жељка Митровића, рекла да ријалити програми нису специфичност за Србију и да постоје у целом свету, где су јако популарни.

“То је тренд који постоји у свету. Ријалитије у Србију није увео Жељко Митровић, него Драган Ђилас и то преко телевизије која је била симбол културе и алтернативне сцене, Б92 и изградио кућу Великог брата у Пионирском парку, где треба да се бавимо децом и образовањем”, рекла је Брнабић.

Истакла је да су ријалитији ствар регулаторних тела, а не владе и да свако треба да ради свој посао.

“Треба да популаризујемо културне и образовне програме, али не можемо да се бавимо програмом приватних телевизија”, рекла је премијерка.

На питање да ли то значи да она не мисли да је идеја о додатном опорезивању добра, Брнабић је рекла да то није питање за њу, јер није ни довољно стручна, нити има довољно података и анализа “за” и “против”, да би такву одлуку донела.

И министар просвете Младен Шарчевић рекао је да је телевизијама потребно више образовног програма и додао да регулаторна тела и све телевизије са националном фреквенцијом погледају шта су све потписали када су лиценцу добили – а то је образовни програм.

“Ја на томе инсистирам, за ово (ријалитије) ме баш брига”, рекао је Шарчевић.

 

Извор: Kurir.rs/Tanjug

Loading...
loading...
loading...