Регион Србија

ЦРНОГОРСКА ДЕЛЕГАЦИЈА У ПОСЕТИ КОСМЕТУ: Косово је срце Србије и део душе праве ЦГ

Фото: Pixabay.com

Политички представници Срба из Црне Горе боравили у недељу на Космету. Посетили Ораховац, Велику Хочу и манастир Зочиште

ОРАХОВАЦ – Права и исконска Црна Гора је уз српски народ на Косову и Метохији и желим да вам у име ње пренесем симболичну подршку и поздраве уз жељу да смогнете снаге да издржите и истрајете. Иако је званична Црна Гора, упркос томе што је око 85 одсто грађана било против, признала независност тзв. Косова, већински део Црне Горе је уз српски народ на КиМ. Као представник нове генерације политичара у Црној Гори срећан сам што успостављамо контакте који ће у годинама пред нама створити мрежу пријатељства и братства. На нама, на новим људима у политици, је обавеза да изградимо поверење и да урадимо све да помогнемо једни другима. На то нас обавезују наши преци и наши потомци, поготово имајући у виду нашу обавезу према највецем сину Црне Горе, Његошу, који је градио, чувао и очувао косовску идеју. Косово јесте срце Србије, али је и део душе праве Црне Горе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је у недељу приликом посете политичких представника Срба из Црне Горе Космету, из Ораховца поручио Марко Милачић, председник “Праве Црне Горе”.

Наиме, на позив Српске листе, у недељу је на Косову и Метохији боравила делегација политичких партија и организација из Црне Горе како би се упознала са условима живота Срба у јужној покрајини.

У делегацији су представници неколико парламентарних политичких партија и две организације српског народа које се баве очувањем националног идентитета Срба у Црној Гори – Српског националног савета Црне Горе и Матица Српска за Црну Гору.

Делегација је посетила Ораховац, Велику Хочу и манастит Зочиште, а потом се сусрела и са представницима Српске листе у Косовској Митровици.

– Желимо да се непосредно упознамо са односом актуелне власти на КиМ према српском народу и покушавамо да одржимо везе са својим народом. Ми смо један народ – поручио је том приликом и Момчило Вуксановић из Српског националног савета Црне Горе.

Иначе, у делегацији из Црне Горе која је у недељу посетила Космет били су Милан Кнежевић, председник Демократске народне партије, Андрија Мандић, председник Нове Српске демократије, Марко Милачић, председник Праве Црне Горе Момчило Вуксановћ, председник Српског националног савјета, Горан даниловић, председник Уједињене Црне Горе као и Јелица Стојановић, председница Матице Српске у Црној Гори.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Novosti.rs