Србија

Дачић открио: „До краја године између 5 и 10 земаља повлачи признање Косова“

Фото: Јутјуб

До краја године између пет и 10 земаља повлачи признање независности Косова и Метохије, најавио је министар спољних послова Ивица Дачић.

Према његовим речима, то је исход састанака које је српска делегација имала протекле недеље током Генералне скупштине Уједињених нација.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дачић каже да неке земље и не знају да су признале независност КиМ, те је, наводи, био у ситуацији да му министар спољних послова Сомалије каже да „они сматрају да је КиМ део Србије и да подржавају територијални инегритет“.

„Ја му кажем, хеј, човече, али ви сте признали Косово“, истиче Дачић и додаје да он активно ради на томе да се ревидира списак земаља које су признале Косово, али да се томе противе привремене власти у Приштини, јер, каже, „они то не смеју да кажу својим грађанима“.

Подсећа и да је током састанака у УН сазнао да Оман, Уганда и Лесото нису признале независност КиМ, а да их је Приштина сврстала у земље које то јесу учиниле.

Дачић се осврнуо на посету приштинске делегације у УН и истакао да је Србија упутила протест УН, као што је то учинила сваке године до сада, јер, истиче, приштинска делегација злоупотребљава присуство у УН.

 

Извор: Tanjug/Prva