Издвајамо Србија

ДРЖАВА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: ПКБ продат Арапима за 105.055 милиона евра

Министарство привреде саопштило је да је прогласило Ал Дахру купцем ПКБ-а. Та компанија је за ПКБ понудила 105,05 милиона евра.

У Министарству привреде раније данас је отворена коверта са финансијском понудом коју је српски огранак арапске компаније Ал Дахра доставила за приватизацију Пољопривредне корпорације Београд.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Комисија за спровођење поступка је том приликом утврдила да је понуда у складу са правилима поступка, а Министарство привреде је, на предлог Комисије, прогласило Ал Дахру купцем, наводи се у саопштењу.

Министарство привреде подсећа да је почетна цена одређена у износу од 50 одсто процењене вредности предмета продаје на дан 31.12.2017. године, односно да је износила 104.554.593,74 евра.

На цену коју је Ал Дахра доставила, биће додата и цена за стадо према попису који ће бити урађен непосредно пре увођења купца у посед и износиће 100 одсто процењене вредности стада на дан пописа.

Закључење купопродајног уговора се очекује у наредном периоду, након што Управа за спречавање прања новца достави Министарству привреде обавештење да за то не постоје сметње, наводи Министарство у саопштењу.

 

Извор: Б92