Издвајамо Србија

ДСС: Ана Брнабић штити ријалити програме и Митровића, ти програми су у НАДЛЕЖНОСТИ ВЛАДЕ јер…

„НИЈЕ ТАЧНО ДА ТИ ПРОГРАМИ НИСУ У НАДЛЕЖНОСТИ ВЛАДЕ ЈЕР ОНА ПРЕДЛАЖЕ ЗАКОНЕ“

ВУЛГАРАН речник којим се Жељко Митровић обраћа министру културе Владану Вукосављевићу ни мало не изненађује, јер је сасвим у складу са његовом пословном и приватном биографијом, као и уређивачком политиком ТВ Пинк, чији је власник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Далеко више забрињава чињеница да је председница Владе Ана Брнабић уместо да подржи министра културе, стала у заштиту примитивног тајкуна Митровића, бранећи неограничено емитовање „вербалних и телесних порнографских садржаја“ ријалити програма. Истичући као пример америчку породицу Кардашијан, која је постала позната захваљујући ријалитију, председница Владе је директно поручила да ова скандалозна породица треба да служи за углед српским, а узор младима у Србији да буде друштвени талог – учесници ријалитија.

При томе, Ана Брнабић је изнела неистине и показала незнање.

Неистина је да није у надлежности Владе  да се бави питањем ријалити програма, прикривајући чињеницу да се област јавног информисања  уређује законима, а да је Влада предлагач закона.

Незнање је показала политикантски наводећи да је први ријалити програм у Србији био „Велики брат“ на Б92, иако је то је био пет година раније, 2001. године, „Циркус воајер“ на ТВ Кошава.

 

(саопштење Демократске странке Србије)