Издвајамо Спорт

ФЕДЕРЕР ЗАПАЊИО ТЕНИСКИ СВЕТ СКАНДАЛОЗНОМ ИЗЈАВОМ: Новак је увек био у сенци мог ривалства са Надалом!

Фото: Јутјуб

Швајцарски тенисер Роџер Федерер запањио је тениску јавност причом о ривалству са најбољим српским тенисером Новаком Ђоковићем.

Ривалство између Новака и Роџера је једно од највећих у историји тениса. Одиграли су чак 46 међусобних дуела. Новак је успешнији 24:22.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Швајцарац истиче да је Новак био у сенци његовог ривалства са Надалом. Занимљива изјава с обзиром на чињеницу да је са Ђоковћем одиграо осам мечева више него са Шпанцем.

„Увек је био у сенци мог ривалства са Надалом, јер сам против Новака играо често у полуфиналима. После сам се можда опустио, док су њих двојица избили на прво место. Дакле, поново смо често играли у полуфиналима…Наравно, имали смо и неке одличне финалне мечеве, као на пример финале УС Опена, Вимблдона, па полуфинале на Ролан Гаросу, које не смем да прескочим“, рекао је Федерер.

Федерер каже да је увек било тешко играти против Ђоковића.

„Имали смо неке невероватне мечеве заиста, али оно што остаје јесте да је увек било тешко против њега. Видео сам његов успон, постао је један од играча који се најбоље крећу, јак ментално… Волим ривалство које имамо, не треба пуно да мењамо игру кад смо један наспрам другог на терену. Треба само да изађемо и радимо оно што умемо како ми желимо“.

 

Извор: Kurir sport