Издвајамо Свет

ГЕНЕРАЛ КОНАШЕНКОВ: Радар ракетног система С-400 снимио како се израелски F-16 од ракете С-200 скрива иза Ил-20

КОНАШЕНКОВ: ИЗРАЕЛ ЛАЖЕ ДА СУ СЕ ЊЕГОВИ ЛОВЦИ ПРЕ ТРАГЕДИЈЕ ВРАТИЛИ И СВОЈ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР

* Портпарол Министарства одбране РФ Игор КОНАШЕНКОВ: Радар С-400 успешно је из базе Хмејмим  регистровао положај и Ил-20 и једног израелског  F-16 у моменту лансирања ракете С-200. Тако прецизно да је несумњиво да је ракета С-200 била усмерена према изралеском ловцу, а да је нагло променила правац лета када се он сакрио иза Ил-20 и погодила руски извиђачки авион

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

_____________________________________________________________________________

РУСИЈА је иступила са допунским дпказима да је Израел искључиви кривац за обарање (сиријским системом С-200) њеног извиђачког авиона Ил-20.

Портпарол њеног Министарства одбране Игор Конашенков обелоданио је податке са радара руског ракетног система С-400 постављеног на ободу авио-базе Хмејмим који су потврдили да је Ил-20 оборен само зато што се један израелски F-16 ракете С-200 сакрио иза Ил-20.

Конашенков је нагласио да се војни врх Русије одлучио да откривање тих радарских података само због настојања (Израела) да се трагедија лажно представи.

Прво је подсетио да се у Тел Авиву упорно тврди да су његови ловци у моменту обарања Ил-20 већ били у ваздушном простору Израела и да се нису крили иза Ил-20.

Нагласивши да радар С-400 успешно открива и прати не само авионе, него и супербрзе балистичке ракете, Конашенков је прецизирао да је регистровао положај и Ил-20 и једног израелског  F-16 у моменту лансирања ракете С-200. Тако прецизно да је несумњиво ракета С-200 била усмерена према изралеском ловцу, а да је нагло променила правац лета када се он сакрио иза Ил-20 и погодила руски извиђачки авион.

То се догодило у 21 сат, два минута и 45 секунди по средњеевропском времену.

Конашенков је посебно указао да су израелски ловци остали у „зони трагедије“ и након обарања Ил-20 – да се после ње нису вратили у ваздушни простор своје земље.

Навео је да је и F-16 који се био сакрио иза Ил-20 остао у „зони патролирања“ након што је руски авион био оборен.

Тај F-16 је чак остао „у непосредној близини месту трагедије“ иако је нагло изменио и правац лета и висину.

Остала три израелска ловца су се такође задржала у „зони патролирања“, само – око 70 километара западнод Латакије.

Конашенков је лажним назвао тврдње из Израела  да његова авијација није крива за обарање руског Ил-20.

Портпарол је нагласио да се кривица Израела за обарање Ил-20 сматра доказаном.

Понашање пилота израелских ловаца назвао је „провокативним“ и опасним. И зато што се све догађало у ваздушној зони кроз коју пролази коридор за слетање и цивилних (путничких) авиона на аеродром руске авио-базе Хмејмим.

 

 

Извор: Факти.рс