Издвајамо Србија

ГЕНЕРАЛ ПОНОШ ОПЛЕО ПО ПРЕДСЕДНИКУ: Вучић понизио војску и државу да би скренуо пажњу са…

Потпредседник Народне странке Здравко Понош изјавио је да је председник Србије Александар Вучић „направио ријалити“ од именовања у Војсци Србије драматичним сазивањем састанка са војним врхом и конференцијом за новинаре,а да би скренуо пажњу са чињенице да Косовске безбедносне снаге прерастају у косовску војску.

„Од девет непопуњених кључних места у војсци, попуњена су четири, а Вучић је то саопштио на драматичан начин, као да брани Шабац. Могао је да та места попуни и раније, уместо што је их је две године држао упражњеним и тако урушавао систем“, рекао је Понош, преноси Народна странка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Понош, који је и бивши начелник Генералштаба Војске Србије, додао је да је Вучић коначно урадио нешто што му је посао, јер има уставна овлашћења за постављења у војсци.

„То је једна од ретких ствари које ради са уставним овлашћењима. Он ради све што му Устав Србије није дозволио, а оно што би требало да ради, то ради површно и нередовно. Сва је срећа што у војсци још увек има пре свега квалитетних људи“, навео је Понош.

Понош је рекао да су нека од тих решења добра и да у војсци вероватно није ни могуће наћи боља.

„Непримерен је, међутим, начин на који је Вучић обавио промене у војсци. Помешао је унапређења, постављења и пензионисања генерала са трагедијом на градилишту, перачима прозора и гротескном причом о баби убици. Јасно је да је Вучић опседнут досијеима, али нису му се случајно измешали досијеи генерала и баба убица“, истакао је Понош.

Потпредседник Народне странке је навео да је Вучић важне промене у Војсци Србије употребио као смоквин лист своје прећутне сагласности за формирање такозване војске Косова и одвлачење пажње од трагедије на свом омиљеном градилишту „Београда на води“.

„Тако је и од једног важног чина, из сета својих уставних надлежности, направио бурлеску и још једном понизио Војску Србије и државу“, рекао је Понош.

Понош је истакао да Вучићев режим данас, када се формира такозвана војска Косова, окреће главу и анестезира српску јавност.

„Вучића саговорници из света, који се баве Косовом и Метохијом, бодре говорећи му да он снажно контролише стање код куће и да му није тешко да прогура и горке пилуле у Србији, док је то председнику самопроглашеног Косова Хашиму Тачију то теже, јер он није тако моћан у Приштини. Зато од њега траже да направи још који уступак“, Понош и додао:

„Вучић је срећан због ода његовој моћи, а они су заправо открили да је он лош играч жељан аплауза и још игра са отвореним картама“, преноси Народна странка.

 

Извор: Фонет