Видео Русија Свет

ХАОС! Порошенко грешком ушао код Лаврова,па побегао( ВИДЕО)

Видео-канал „Раптли“ је објавио снимак са седнице Генералне скупштине УН, на ком је забележено како председник Украјине Петро Порошенко критикује руске новинаре и улази у просторију у којој се у том тренутку налазио руски министар иностраних послова Сергеј Лавров.

Новинари телевизије „Русија 24“ снимали су репортажу на маргинама УН, где се одржава 73. Генерална скупштина Уједињених нација, када се тамо појавио председник Украјине. Дописник телевизије упитао је Порошенка о иницијативи коју промовише за распоређивање мировних снага УН у Донбасу. У том тренутку председника су окружили други новинари.

Не успоравајући, Порошенко је узвикнуо: „Не намеравам да одговарам на ваша питања, ви сте лажне вести“ и нестао иза врата сале за састанке, која се налазила поред просторија руске делегације, преноси дописник Спутњика.

Неки медији тврде да је украјински председник грешком ушао у просторију руске делегације у УН, одакле је изашао након 15 секунди.

Када су руском министру спољних послова Сергеју Лаврову рекли да је Порошенко умало ушао у његов кабинет, он се нашалио: „Вероватно га је помешао са тоалетом“.

Раније је Порошенко током 73. заседања Генералне скупштине УН, која се одржава у Њујорку, разговарао са лидерима европских земаља о могућности слања мировних снага УН у Донбас.

Ове године се општеполитичке расправе у оквиру недеље заседања на највишем нивоу Генералне скупштине УН одржавају од 25. септембра до 1. октобра. Руску делегацију предводи министар спољних послова Сергеј Лавров, који ће се Генералној скупштини обратити 28. септембра.

Извор: rs.sputniknews.com