Издвајамо Свет

ХАОС У САД! Народ бежи од урагана, а на улицама се појавили алигатори и ајкуле! (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Најмање петоро људи, укључујући и мајку и бебу, умрло је у Северној Каролини у удару олује Флоренс, а иако је ураган ослабио на ниво тропске олује, стручњаци не очекују да ће киша ускоро престати да пада. Тропска олуја Флоренс наставља да слаби, али изазва катастрофалне поплаве у америчким савезним државама Северна и Јужна Каролина, саопштио је Национални центар за урагане САД.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Средишњи део урагана Флоренс сада је прешао у Јужну Каролину и у тој држави, као и у Северној Каролини, доноси и даље велике количине падавина и снажан ветар.

17.45 – Иако је гувернер Јужне Каролине поред долазак урагана најавио да неће дозволити да „нико од људи не добије шансу за евакуацију“, појавио се проблем шта радити са најстрожим затвореницима затвора у овој земљи.

Према писању Њујоркера, затвореници су већ данима закључани у својим ћелијама, без довољно информација, могућности да се крећу и плана за најгори сценарио.

17.12 – Полиција у Северној Каролини је саопштила да је ухапсила четворо због крађа и обијања током налета урагана. Док је полиција имала муке да убеди људи да се на време евакуишу, многи од њих су своје домове напустили у последњи час не одневши са собом вредне ствари што је права мета лопова.

16.58 – У покушају да спасу што више своје имовине пред налетом урагана, људи раде прилично чудне и опасне ствари, па је тако настао и овај снимак у којем се види мушкарац који пење аутомоил на трем куће.

I cant make this shit up 🤦🏾‍♀️ Debbo Green Tru Floyd #Ridiculousness #HurricaneFlorence #CarPorch😂😂😂😂

Posted by LaSha Ross on Thursday, September 13, 2018

Он вози по импровизованој рампи од обичних дасака не би ли се аутомобил попео на ниво за који се он нада да неће бити прекривен поплавним таласом.

16.32 – Велики број специјализованих тимова и возила се упутио на најугроженија места у Северној Каролини а ово су само нека од њих:

15.34 – На видеу који постао хит на друштвеним мрежама види се човек који је по највећем пљуску који доноси ураган решио да опере свој аутомобил. Не сметају му ни киша, ни ветар који носи све око њега, а у коментарима га људи „теше“ да ће Флоренс не само опрати кола, већ уклонити и ДНК трагове са њих.

14.45 – Док ураган Флоренс бесни Северном Каролином, репортер Мајк Сејдел изашао је на улице како би дочарао јачину невремена. Тешким кораком ходао је кроз невреме, а један детаљ је одао да ситуација у којој се налазио ипак није била толико драматична.

14.30 – На друштвеним мрежама појавиле су се најпре слике и снимци делфина и ајкула како пливају поплављеним улицама на Источној обали САД.

Слика ајкуле изазвала је бројне дебате, а није потврђено да је фотографија аутентична.

Последњи у низу је виђен и алигатор и то на улицама града Мертл Бича у Јужној Каролини.

14.10 – Прошло је 24 сата откако је ураган Флоренс ударио у обалу САД. Више од милион људи и даље је без струје, а у току су акције спасавања заточених у поплављеним кућама.

13.45 – Урагани, циклони и тајфуни различита су географска имена за исту врсту великих тропских олуја које се формирају у океанима у близини двеју Америка и Азије.

I cant make this shit up 🤦🏾‍♀️ Debbo Green Tru Floyd #Ridiculousness #HurricaneFlorence #CarPorch😂😂😂😂

Posted by LaSha Ross on Thursday, September 13, 2018

13.15 – Породица из Северне Каролине је одлучила да се не евакуише, већ да остану у својој кући. Они су после спасавања испричали језиве ствари којима су сведочили док су били заробљени у олуји.

13.00 – ЦНН је објавио анимацију која приказује шта ће се догађати с тропском олујом Флоренс у наредним сатима!

Као што се може видети, Источну обалу САД чекају велике поплаве.

12.35 – Вода уместо пива

Неколико пивара у САД престале су да производе пиво и почеле да производе воду у лименкама коју ће донирати становницима на подручјима погођеним ураганом Флоренс.

12.20 – Тропска олуја Флоренс наставља да слаби, али је изазвала катастрофалне поплаве у америчким савезним државама Северна и Јужна Каролина, саопштио је Национални центар за урагане САД.

Центар је саопштио да су забележени ветрови јачине до 80 километара на час, преноси Ројтерс, додајући да се Флоренс креће на запад ка Охају.

Метеоролози су проценили да ће олуја наставити да слаби како се креће дубље унутар територије САД.

12.05 – Супертајфун Мангкут обрушио се на Филипине и до сада је однео три живота, а више од 105.000 људи налази се у привременим склоништима. Прочитајте у посебној вести каква је ситуација на Филипинима.

11.50 – После удара олује у копно остале су велике последице.

11.25 – Поручник Мичел Русландер и његов тим спасавања радили су без одмора како би помогли становницима захваћеним олујом.

„Целе ноћи смо радили и секли рупе у крововима јер се ниво воде повећао тако брзо“, каже он.

11.10 – Студенти из Црне Горе, који су у Сједињеним Америчким Државама (САД), а на подручју су погођеним ураганом Флоренс евакуисани су и налазе се на безбедном.

10.35 – Иако је ураган ослабио на ниво тропске олује, стручњаци не очекују да ће киша ускоро престати да пада.

„Трајаће најмање још 48 сати, можда и 72 сата пре него што почне да слаби“, јавља ЦНН.

10.20 – Упркос апелима надлежних да се сви из области погођених ураганом евакуишу, један Американац постао је хит када је објавио видео у коме готово потпуно го пркоси олуји.

10.00 – Астронаути са Међународне свемирске станице објавили су фотографије урагана из свемира у тренутку када се обрушио на обалу САД.

 

Извор: Курир