Издвајамо Регион

ХРВАТИ НЕ ЗНАЈУ ЗА СРАМОТУ! Ратни злочинац осуђен због убиства 43 српска цивила, служи казну у БАЊИ!

Ратни злочинац Томислав Мерчеп уместо у затворској ћелији, дане проводи у опуштајућем амбијентну бање Крапинске топлице. Зашто да не, тамо је био и прошле године.

Господар живота и смрти од Вуковара преко Загребачког велесајма па све до Пакрачке пољане, правоснажно је осуђен на седам година затвора због убиства 43 цивила, које су убиле његове јединице, наводи портал Индекс.хр.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На суду је доказано да су његови подређени незаконито ухапсили 52 особе. Само шест је преживело третман „мерчеповаца“, а три особе се воде као нестале.

Осуђен 25 година након организовања прве јединице у Вуковару, а сад казну одрађује у – бањи.

Република Хрватска чини све да му боравак у затвору учини што лагоднијим. Лета тако проводи у Крапинским топлицама.

„Затворенику је на основу препоруке лекара одобрено лечење у стационарној медицинској установи, с обзиром на то да за спровођење потребног лечења не постоје услови у телима затворског система. Предвиђено је да лечење у вањској здравственој установи траје од 1. августа до 15. септембра 2018. године“, наводи се у одговору Министарства правосуђа на питање портала Индекс. хр.

Но, Томислав Мерчеп је и прошло лето провео у топлицама.

„Виђао сам га тамо и лани. У парку или у биртији. Без судских полицајаца“, рекао је Индексу сведок који је члана породице водио на рехабилитацију у Крапинске топлице.

Његове речи потврђује и један судски полицајац, који је из разумљивих разлога желио да остане анониман.

Осуђени ратни злочинац Томислав Мерчеп, уместо да издржава казну затвора, одмара се у Крапинским топлицама“, написао је полицајац Индексу и додао да га је срамота због система у којем ради и који омогућава починиоцима најтежих кривичних дела повлаштен третман.

Повлаштени третман и месец и по одмора у топлицама Томиславу Мерчепу омогућило је Министарство правосуђа уз асистенцију Министарства бранитеља.

Томиславу Мерчепу се време проведено у топлицама рачуна у одслужење казне.

 

 

Извор: Индекс.хр/Ало.рс/М. П.