Регион Србија

Хрвати се сладе српском несрећом: Хрватски медији ликују због хаоса на Косову

Медији у Хрватској посвећују велику пажњу дијалогу у Бриселу, али сигурно не зато што прижељкују да се косовски чвор развеже на миран начин, већ напротив, са задатком долију још мало уља на ватру

„ВРИЈЕ У СРБИЈИ И НА КОСОВУ: ВУЧИЋ НА НОГЕ ДИГНУО ВОЈСКУ, ПОЛИЦИЈУ И ТАЈНЕ СЛУЖБЕ Предсједник Србије у Бруxеллесу одбио разговарати с Тхацијем“. Тако гласи наслов на порталу Јутарњег листа уз очигледну дозу наслађивања због ситуације која је створена уочи најављене посете председника Александра Вучића Косову.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У тексту је пренета наредба Вучића да се прекине комуникација војске, полиције и тајних служби с Приштином, а онда су се расписали, на свој начин:

„Ових се дана нагађало да ће Вучић одустати од пута у Бруxеллес гдје је у петак предвиђен наставак разговора Београда и Приштине под покровитељством ЕУ-а. Но, ипак је отпутовао у еурпоску пријестолницу, али ће се највјеројатније састати само са шефицом еуропске дипломације Федерицом Могхерини, преноси РТС. Послије је потврђено да је Вучић одбио разговарати с Хасхимом Тхацијем. Вучић се на то одлучио због, каже из његове делегације, свих пријевара, пријетњи и лажи косовских Албанаца“.

Јутарњи је пренео и изјаве министра иностраних послова Србије Ивице Дачича како је председник Србије суочен с претњама које доказују да Косово не жели дијалог, али се посебно апострифора део у којем наш шеф дипломатије „упозорава све и у име Вучића и у име владе да се не играју ватром и да ништа не покушавају када је реч о посети Вучића нашем народу на Косову и Метохији“.

Коначно, хрватски медији ипак преносе и изјаве Кадрија Весељија који је рекао да би „Вучић могао да прође као Марко Ђурић, који је недавно ухапшен при уласку на Косово због наводно неусуглашених административних одлука и дозвола за осету посета“.

Више је него очигледно шта нам из „лијепе њихове“ желе, а одавде може да им стигне само порука да им је паметније да брину о „лијепој својој“, него о нама.

 

Извор: Informer.rs