Регион Србија

Хрвати се сладе српском несрећом: Хрватски медији ликују због хаоса на Косову

Медији у Хрватској посвећују велику пажњу дијалогу у Бриселу, али сигурно не зато што прижељкују да се косовски чвор развеже на миран начин, већ напротив, са задатком долију још мало уља на ватру

“ВРИЈЕ У СРБИЈИ И НА КОСОВУ: ВУЧИЋ НА НОГЕ ДИГНУО ВОЈСКУ, ПОЛИЦИЈУ И ТАЈНЕ СЛУЖБЕ Предсједник Србије у Бруxеллесу одбио разговарати с Тхацијем”. Тако гласи наслов на порталу Јутарњег листа уз очигледну дозу наслађивања због ситуације која је створена уочи најављене посете председника Александра Вучића Косову.

У тексту је пренета наредба Вучића да се прекине комуникација војске, полиције и тајних служби с Приштином, а онда су се расписали, на свој начин:

“Ових се дана нагађало да ће Вучић одустати од пута у Бруxеллес гдје је у петак предвиђен наставак разговора Београда и Приштине под покровитељством ЕУ-а. Но, ипак је отпутовао у еурпоску пријестолницу, али ће се највјеројатније састати само са шефицом еуропске дипломације Федерицом Могхерини, преноси РТС. Послије је потврђено да је Вучић одбио разговарати с Хасхимом Тхацијем. Вучић се на то одлучио због, каже из његове делегације, свих пријевара, пријетњи и лажи косовских Албанаца”.

Јутарњи је пренео и изјаве министра иностраних послова Србије Ивице Дачича како је председник Србије суочен с претњама које доказују да Косово не жели дијалог, али се посебно апострифора део у којем наш шеф дипломатије “упозорава све и у име Вучића и у име владе да се не играју ватром и да ништа не покушавају када је реч о посети Вучића нашем народу на Косову и Метохији”.

Коначно, хрватски медији ипак преносе и изјаве Кадрија Весељија који је рекао да би “Вучић могао да прође као Марко Ђурић, који је недавно ухапшен при уласку на Косово због наводно неусуглашених административних одлука и дозвола за осету посета”.

Више је него очигледно шта нам из “лијепе њихове” желе, а одавде може да им стигне само порука да им је паметније да брину о “лијепој својој”, него о нама.

 

Извор: Informer.rs

loading...
Loading...