Издвајамо Регион

ХРВАТИ У ПАНИЦИ ДИГЛИ УЗБУНУ У НАТО-у: Кинези дају Србији оружје од МИЛИЈАРДУ долара!

Комшије дижу фрку у НАТО пакту

Хрватска је покушала да направи праву узбуну у НАТО пактупаничном тврдњом да је Кина обећала Србији оружје и војну опрему вредну чак милијарду долара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Загреб је послао тајну депешу у седиште западне војне алијансе у којој се наводи „забринутост“ због најаве да ће Пекинг, дати дронове бомбардере и ПВО систем ФК-3, али и сарађивати на пројектима крсташких ракета домена до 300км. Хрвати чак тврде да беспилотне летелице преда Милораду Додику како би „осигурао оцепљење“ Републике Српске од БиХ! Да ствар буде невероватнија, Загреб се у документу позива на обавештајне изворе блиске Пекингу!?

Извори истичу да су Хрвати од врха НАТА затражили „хитну интервенцију због све веће безбедносне претње на Балкану коју представља Србија“.

– У поверљивој депеши коју су хитно послали НАТО пакту, хрватски агенти наводе да су Кинези обећали Србима војну опрему вредну скоро милијарду долара. Такође наводе да ће дрон препустити Републици Српској како би се осигурала сецесија Републике Српске од БиХ. И због тога траже да врх западне алијансе одмах реагује – каже извор.

Политиколог Александар Павић каже да је Србији потребно да се наоружа против потециалне агресије из Хрватске.

– Загреб је ском да измишља свашта о Србији како би подигао цену на Западу. Сигурно желе да од НАТО извуку наоружање. Плаше се да не могу да парирају Србији у војном наоружању – подвлачи Павић.

Безбедносни стручњак Џевад Галијашевић сматра да је Хрватска на коленима, па мора да лаже о Србији.

– Хрватска не може више анимирати НАТО за промашењу политику мржње према Србији. Хрватској мора бити јасно да је Република Српска једина брана исламистичког радикализма и тероризма. Да није , БиХ би била база ИСИС по пројекту Алије Изетбеговића – закључује Галијашевић.

 

 

Извор: Информер/М.Ж.