Издвајамо Спорт

ХТЕО ЈЕ ДА ПРЕБИЈЕ НОВАКА! Не може очима да види Ђоковића, због њега га навијачи у Њујорку мрзе, а сада их је све шокирао!

Бивши шампион УС Опена, амерички тенисер Енди Родик, шокирао је тениски свет једном прилично неочекиваном изјавом о српском тенисеру Новаку Ђоковић.

Фото: Јутјуб

Познато је да Родик није велики љубитељ Ђоковића. Тачније, није крио да не може да поднесе српског тенисера, чак је једном приликом хтео и физички да се обрачуна са Новаком у свлачионици.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, изгледа да је и Американац, попут Виландера, променио мишљење о српском тениском мајстору.

Након величанственог тријумфа на УС Опену Родик је са великим дивљењем причао о Новаку и његовој игри.

„О једној ствари се не прича… Како је Новак способан да супарнике натера да играју баш како он то жели. Ма, нико то у историји овог спорта није радио с таквом лакоћом као он! Ноле тако лако мења тежиште игре… Мислим, и Андре Агаси је био одличан када је погађао саме ивице терена, али Ђоковић то ради и са основне линије. Уосталом, када је тамо, нема никакав проблем да игра дуге, баш дуге поене, у каквој год да је ситуацији, што некима који не воле тенис може да се чини као лак задатак, а заправо је врло тежак. Међутим, није поента његове игре да неког ‘одува’ с терена, већ он све време диктира игру, константно тера супарника да ради оно што Ђоковић жели и то је нешто што се не хвали довољно“, истакао је Родик.

Подсетимо, Новак је често био на удару критика Американца. Родик је прозивао Новака да фолира повреде. Љубитељи тениса памте његов саркастичан коментар после Ђоковићеве повреде: „Шта му је сад? Леђа, кук? Грчеви, птичији грип или САРС“.

„Десио ми се једном један сукоб у свлачионици, са играчем… Нећу вам рећи његово име, рећи ћу вам само да се римује са Шмовак Шмоковић. Било је то на једном УС опену. Причао сам провокативно, а он је онда изашао и ‘изуо’ ме на терену, баш као што је хтео, али је онда ‘цвркутао’ после тога. Чим је ушао, залетео сам се на њега и, ухвативши га, гурнуо га уз ормариће у свлачионици“, открио је тада Родик.

Родик је пре неколико година признао да је после једног пораза од Ђоковића чак покушао и физички да се обрачуна са Србином у свлачионици.

Родик се 2012. године повукао. Дуго се мучио са повредом рамена, па је одлучио да заврши каријеру раније него што се очекивало.

 

 

Извор: Курир/Б92/Н.С.