Издвајамо Србија

ИСПОВЕСТ РАДНИКА НА ГАЗИВОДАМА, ЖРТВЕ РОСУ: Репетирали су оружје и претили да ће пуцати на сваки наш покрет

Немања Миловановић, радник Центра за екологију и спорт који је заједно са још тројицом Срба био жртва иживљавања специјалаца РОСУ, који су данас упали на језеро Газиводе, испричао је детаље упада, наводећи да су припадници РОСУ претили да ће пуцати.

„Упали су одједном. Грунули на врата са дугим цевима. Натрпали су мене и моје колеге у једну просторију. Провоцирали су нас и на сваки наш покушај да изађемо репетирали су оружје и претили нам да ће запуцати!“, испричао је Миловановић за „Новости“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Миловановић наводи да му није било свеједно кад су маскирани и до зуба наоружани полицајци упали у просторије Центра.

„Отворено су нас провоцирали. Надмено су нам говорили да они могу да дођу на север и у наш објекат кад год хоће и да нема те силе која их у томе може спречити“, препричавао је немиле сцене Миловановић, пренео је Танјуг.

Миловановић каже да су албански специјалци за тили час блокирали улаз у објекат који је недавно свечано отворио председник Александар Вучић.

„Распоредили су се у оближњој шуми с пушкама на готовс. Никоме нису дозвољавали да прође туда нити да приђе нашем центру. Кроз главу ми је само пролазило шта ће се десити ако опали само један метак. Од тога ме је подилазила језа“, казао је Миловановић.

 

Извор: rs.sputniknews.com