Издвајамо Србија

КАКВА ЉУДИНА: Кад дође у своје село Немања сврати у продавницу, узме свеску са дуговањима и СВЕ ПЛАТИ

Фото: Јутјуб

Немања? Комшијама, пријатељима, рођацима плаћа вересију, враћа коцкарске дугове, коси траву испред цркве – тако о нашем репрезентативцу кажу мештани Врела.

Отац малог Душана Тодоровића (4), за чије лечење је цела Србија последњих дана скупљала новац, открио је јуче да је управо фудбалер Манчестер Јунајтеда и репрезентативац Србије Немања Матић анонимно уплатио недостајућих 70.000 евра да би дете хитно отпутовало у Барселону, у клинику „Сант Јоан де Деу“ на лечење је Немања Матић, фудбалер Манчестер Јунајтеда и репрезентативац Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да ово никога не би требало да изненади, сведочи и прича мештана Матићевог села Врело, које је Блиц посетио пре две године. Ево шта смо тада чули…

Кога год да сретнете у родном месту Немање Матића, тај ће вам рећи све најбоље и најлепше о нашем фудбалском репрезентативцу. Кад ас Челсија сврати у своје родно село Врело, удаљено од Обреновца 15 километара, каже да је „лепше од Париза“, а „лондонски Биг Бен није ништа наспрам његове цркве Светог оца Николаја“.

Међутим, оно на шта су сви мештани овог места захвални Матићу је то што је увек пристојан, љубазан, а пре свега великодушан.

– Сваки пут када дође у Врело, он сврати овде у продавницу, узме свеску са дуговањима, све сабере и онда плати. Комшије које дођу касније да измире дуговања, увек остану затечени његовим потезом – каже Љиљана Поповић, радница локалне радње која се налази само пар метара од Матићеве куће.

– Немања је сјајан момак. Пуно помаже селу и нама свима. Он дели и шаком и капом, никада не пита колико шта кошта и увек је спреман да изађе у сусрет коме треба. Чак је неко време плаћао коцкарске дугове својим вршњацима. Ето колико је он добар – прикључује се хвалама и Владета Радовић, који истиче како познаје Матића још када је он био дете.

Везиста Челсија право из Лондона је код своје куће кад год има времена. Мештани потврђују да је у селу само један од њих, ничим се не издваја и то не жели.

– Вози бицикл са сином, а лети коси траву код цркве. Ја сам га чувао када је био мали Сјајан је – каже Лазе Златомир, његов пријатељ.

Реновирао Школу у коју је ишао

Немања Матић је пуно помогао и Основној школи „Врело“ у коју је некада ишао. Наш фудбалски репрезентативац је реновирао комплетну столарију, као и цело десно крило зграде, па деца сада имају учионицу више у којој похађају наставу. Он ће реновирати и терен поред школе, а у плану су нови кошеви, лопте, голови…

Добротвор цркве св. Николаја

Кад год Матић дође у родно Врело, прво оде у Цркву Светог Николаја и пита да ли им треба помоћ. Немања је изградио и савремену чесму у порти, која у његову част носи лик Светог Георгија, с обзиром на то да је Ђурђевдан крсна слава његове породице.

 

Извор: Марко Вукићевић/sport.blic.rs