Издвајамо Свет

КИНЕЗИ ТВРДЕ: 5.000 ратних авиона НАТО спремно да бомбардује Русију

Ф-35 (Фото: Јутјуб)

САД су навикле да врше контролу над Руском Федерацијом у сарадњи са Европом. Међутим, земље ЕУ су у последње време имале мноштво проблема, а САД ће морати да рачунају на сопствене снаге у случају отвореног војног сукоба са Русијом.

Недавни чланак објављен у кинеском издању Јинри Тоутиао каже да је руска влада сигурна и тачна у својим акцијама. Кремљ чак ни не размишља о томе да се повинује Вашингтону, нити прати пут агресије. Русија делује искључиво у сопственим интересима и у интересу националне безбедности, наводи се у кинеском издању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, САД прате потпуно другачији пут понашања. Број НАТО база у земљама Источне Европе, као што је Пољска или балтичке државе, у последњих неколико година расте. Према званичним подацима, постоји неколико хиљада НАТО војника и више од 100 тенкова у земљама Источне Европе.

Занимљиво је да НАТО види главну предност своје војске у ваздухопловним снагама. Уколико је потребно, земље чланице НАТО-а могу имати чак 5.000 ратних авиона спремних у најкраћем могућем року. Међутим, мало је вероватно да ће се НАТО усудити да бомбардује Русију, наводи се у кинеском издању.

 

Извор: Wебтрибуне.рс