Занимљивости Издвајамо

„КЛИНТОН ЈЕ БРОЈ 1 ПО ШУНТАВИЛУ, НЕМА ШАНСЕ!“ Сигурно се сећате Шапчанина који је бранио „мост“ од НАТО бомби? (ВИДЕО)

Вероватно нема корисника интернета у Србији који не зна за реплику: „Овај мос’ је нама од драгоцености…“ из видео-снимка познатог под именом „Клинтон шунтавило“.

Снимак који је настао у шабачком приградском насељу Мајур за време бомбардовања 1999. године, постао је антологијски и можда на најбоји начин осликава дух чивијаштва који влада у овом граду на Сави.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, група грађана је тада протестовала, тачније, „чувала је мост“ од напада НАТО снага, са све паролама исписаним на транспарентима и уз незаобилазно пиво.

Ипак, из читавог снимка издвојио се један човек чији идентитет још није познат широј јавности, који се у видеу изјаснио као организатор скупа.

– Моја порука Клинтону. Поруке има горе, али Клинтоне немаш шансе. Клинтоне, ти си број један по шунтавилу – говорио је он пре 19 година.

Верујемо да се многи и данас питају шта се дешава са њим, а одговор смо можда добили случајно.

Док је радио фото-репортажу са Вашара у Шапцу, нашем фотографу се учинило да га је срео. И није одолео изазову па је одлучио да га за сваки случај фотографише.

Његове сумње су сутрадан постале још јаче, када су се поново срели, па је након питања где има нешто добро да се поједе у околини, које је упутио бритком говорнику, добио одговор да крене према Мајуру.

Ми у редакцији и даље водимо дебату да ли је ово он или није. А шта ви мислите, да ли је ово популарни „Шунтавило“?

 

Извор: С.Р./Блиц