Издвајамо Спорт

ЛУКА МИЛИВОЈЕВИЋ ПОКОПАО СЕЛЕКТОРА: Крстајић лаже, није чак ни уигравао тим за Бразил

Капитен енглеског Кристал Паласа Лука Миливојевић оптужио је селектора Србије Младена Крстајића да је изнео лажи и измишљотине у јавност.

Крстајић је у понедељак потврдио речи свој помоћника Милана Обрадовића да су Миливојевић и његов агент Фаљи Рамадани покушали да изведу „пуч“ у репрезентацији током Светског првенства у Русији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Обрадовић је ово изјавио након што је Миливојевић јавно критиковао Крстајића због одлука које је доносио на Мундијалу, пре свега у кључном мечу са Швајцарском у којем је Србија изгубила 2:1 после преокрета и тиме практично остала без шанси да се пласира у осмину финала.

Миливојевића је у тој утакмици заменио Немања Радоњић, док није ни играо у последњем колу против Бразила, а тај меч посебно наглашава у новом обраћању јавности:

„Поводом тешких измишљотина и лажи од стране селектора и помоћника у вези са мном осетио сам потребу да се јавно огласим. Тешко је ишта рећи кад о вама такве лажи износе они који би први требало да вас заштите и пруже подршку. Сујета? Или можда нешто друго? Све то само зато што сам изнео своје мишљење после једне утакмице на СП.

Дан после утакмице са Швајцарском на позив селектора дошао сам на састанак где је био цео стручни штаб рекао сам свима у лице шта сам имао. О тактици и самом току утакмице против Швајцарске.

Исти дан смо ми играчи направили састанак у вези са поразом од Швајцарске где сам их обавестио о мом састанку са стручним штабом. Морам рећи да смо сви били самокритични и износили своја мишљења о поразу и шта је могло боље.

После тог пораза ништа није било исто.

Након последњег тренинга пред утакмицу са Бразилом нас десетак играча који смо највише играли до тада направили смо састанак са селектором, а повод је био што селектор није уигравао екипу за Бразил.

Самим тим нисмо знали ни тим који треба да почне утакмицу што је био преседан. Тим смо сазнали буквално неколико сати пред утакмицу!

Желим да потврдим речи својих саиграча да је атмосфера међу нама играчима на СП била феноменална и да било каквих сукоба и проблема унутар екипе није било.

Желим саиграчима много среће и успеха у Лиги нација.

Највећа част од када играм фудбал ми је било играње за своју земљу, али у оваквим околностима је боље што не сарађујем са оваквим људима који су спремни на најниже ударце и најгнусније лажи.

Нисам имао намеру да се оглашавам јер су ово ствари које се држе унутар тима. али посто ме вуку за језик и провоцирају лажима онда сам решио да са свима вама поделим истину и чињенице!“, саопштио је Миливојевић путем Инстаграма.

Србија у петак гостује Литванији на премијери Лиге нација, а у понедељак дочекује Румунију на стадиону Партизана.

Povodom teških izmišljotina i laži od strane selektora i pomoćnika vezanih za mene osetio sam potrebu da se javno oglasim. Teško je išta reći kad o vama takve lazi iznose oni koji bi prvi trebalo da vas zaštite i pruže podršku.Sujeta ? Ili možda nešto drugo ??? Sve to samo zato što sam izneo svoje mišljenje posle jedne utakmice na SP . Dan posle utakmice sa svajcarskom na poziv selektora dosao sam na sastanak gde je bio ceo stručni štab rekao sam svima u LICE šta sam imao ,o taktici i samom toku utakmice protiv švajcarske. Isti dan smo mi igrači napravili sastanak u vezi poraza od švajcarske gde sam ih obavestio o mom sastanku sa stručnim stabom.Moram reći da smo svi bili samokritični i iznosili svoja mišljenja o porazu i šta je moglo bolje . Posle tog poraza ništa nije bilo isto. Nakon poslednjeg treninga pred utakmicu sa Brazilom nas 10-tak igrača koji smo najviše igrali do tada napravili smo sastanak sa selektorom a povod je bio što selektor nije uigravao ekipu za Brazil ,samim tim nismo znali ni tim koji treba da pocne utakmicu što je bio presedan ,tim smo saznali bukvalno nekoliko sati pred utakmicu ! Zelim da potvrdim reci svojih saigraca da je atmosfera medju nama igracima na SP. bila fenomenalna I da bilo kakvih sukoba i problema unutar ekipe nije bilo. Zelim saigracima puno srece i uspeha u ligi nacija. Najveca cast od kada igram fudbal mi je bilo igranje za svoju zemlju ali u ovakvim okolnostima je bolje sto ne saradjujem sa ovakvim ljudima koji su spremni na najniže udarce i najgnusnije laži. Nisam imao nameru da se oglasavam jer su ovo stvari koje se drze unutar tima ali posto me vuku za jezik i provociraju lažima onda sam resio da sa svima vama podelim istinu i činjenice !

A post shared by Luka Milivojevic (@luka_milivojevic05) on

 

Извор: Б92