Издвајамо Србија

МАЛИ ДУШАН ДОБИО ДИРЉИВ ПОКЛОН ОД СВОГ ОМИЉЕНОГ ФУДБАЛЕРА: Ни Меси не би могао оволико да га обрадује (ФОТО)

Фото: Јутјуб

Четворогодишњем Душану Тодоровићу, који се налази у изузетно тешкој здравственој ситуацији, а за ког је народ Србије данима скупљао новац за хитну интервенцију у Барселони, што је у последњи час „погурао“ и Немања Матић, уплативши недостајућих 70.000 евра, стигао је диван поклон од омиљеног му фудбалера, Немање Р. Милетића из Партизана.

Фото: Јутјуб

Подсетимо, мали Дуки је постао једна од главних тема у Србији почетком септембра, јер је баш тада саопштено да му је остало мање од недељу дана живота, односно да ће у случају да не дође до хитне медицинске интервенције у реномираној клиници, умрети. Хиљаде грађана се тада укључило у прикупљање неопходних средстава, слале су се СМС поруке, прикупљао новац на хуманитарним акцијама, млади и стари су давали колико су могли и – дошло се у последњи час до 200.000 евра уз огромну, поменуту Матићеву помоћ, те је Душан Тодоровић у пратњи оца стигао у поменуту здравствену установу у Шпанији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се она налази недалеко од стадиона ФК Барселона, чији првотимци често, на молбе лекара, посећују најтеже оболеле малишане, доктори су упитали Душана да ли би волели да због њега доведу Лионела Месија у болницу. Није хтео ни Месија, ни Бускетса, ни Пикеа. Јер, омиљени фудбалер малог Дукија је Партизанов дефанзивац Немања Р. Милетић, што је потпуно изненадило шпанске докторе, који нису могли ни да сањају да дечака из Србије не занимају звезде Барсе, само – фудбалер београдских црно-белих. И, како Милетић није могао да отпутује у Барселону (ове недеље, од 19 сати, игра „вечити дерби“), послао је малишану свој дрес.

А на дресу, дирљива порука:

„Буди јак и не дај се, твоја снага је снага свих нас и знамо да можеш победити и у најтежој животној борби.

Верујемо у тебе.

Воли те твој Немања!“, поручио је Милетић, доцртавши срце.

Како је саопштио глумац Сергеј Трифуновић, који је и обелоданио фотографију дреса који је Милетић послао малом Душану, тај поклон је ка дечаку који се лечи у Барселону прослеђен посредством ученика гимназије „Патријарх Павле“.

И, баш ту, у тој чињеници, лежи лепота оних речи блаженопочившег патријарха, „Будимо људи“. Јер, онај обичан свет, који је прикупљао новац данима, дечаци и девојчице који су организовали своје хуманитарне акције и аукције, па све до великих клубова и још већих личности, попут Немање Матића, сви они, па и Дукијев омиљени „ћела“ као и ученици гимназије који су дрес понели у болницу, показали су колико је лепо – бити човек.

Остаје нада да ће то бити довољно да опоравак Душана Тодоровића почне како се и прижељкује, а ситуација, према речима његовог оца по доласку у Барселону, веома је озбиљна.

 

 

Извор: Дарко Николић/Блиц