Издвајамо Србија

МАЛИ ДУШАН ИЗНЕНАДИО ДОКТОРЕ У БАРСЕЛОНИ! Понудили му да га посете Меси и Пике а он им рекао: НЕЋУ ЊИХ, ДОВЕДИТЕ МИ МОГ НЕМАЊУ!

Фото: Јутјуб

Четворогодишњи Душан Тодоровић, који је уз велику помоћ народа из свих крајева Србије, у последњи час пребачен у Барселону како би му у тамошњој болници била указана хитна помоћ због тумора (неуробластом) који се поново активирао и изузетно угрозио његов живот, изненадио је шпанске лекаре који су му понудили да га посети неко од асова тамошњег фудбалског гиганта.

Подсетимо, мали Дуки је постао једна од главних тема у Србији у седмици за нама, јер је баш тада саопштено да му је остало мање од недељу дана, односно да ће у случају да не дође до хитне медицинске интервенције у реномираној клиници, умрети.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хиљаде грађана се тада укључило у прикупљање неопходних средстава, слале су се СМС поруке, прикупљао новац на хуманитарним акцијама, млади и стари су давали колико су могли и – дошло се у последњи час до 200.000 евра, те је Душан Тодоровић у пратњи оца стигао у поменуту здравствену установу у Шпанији.

Како се она налази недалеко од стадиона ФК Барселона, чији првотимци често, на молбе лекара, посећују најтеже оболеле малишане, доктори су упитали Душана да ли би волели да због њега доведу Месија у болницу.

„Нећу њега“, рекао им је дечкић из Србије.

Лекари су се збунили, па понудили једног другог играча Барсе:

„Хоћеш да ти дође Пике у посету?“

„Не“.

„А Бускетс?“

„Нећу“.

Изненађена докторка је онда замолила Душановог оца да малишана пита – ког фудбалера хоће да види. Тата је питао сина, а он каже:

„Мог Немању!“.

Омиљени фудбалер малог Дукија је Партизанов дефанзивац Немања Р. Милетић, што је потпуно изненадило шпанске докторе, јер нису могли ни да сањају да дечака из Србије не занимају Меси и звезде Барсе, већ само фудбалер београдских црно-белих.

 

 

Извор: Курир.рс/Блиц/Дарко Николић