Издвајамо Православље

МОЛИТВА ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ ПОМОЋНИЦИ: За помоћ при рађању изговорите ове ЧУДОТВОРНЕ РЕЧИ

Прими, Владичице Богородице, сузна мољења нас недостојних слугу Твојих који Теби приступамо и гледамо свету икону на којој у утроби носиш Сина Твога и Бога нашега Исуса Христа.

Јер, иако си безболно Њега родила, Ти материнску тугу и немоћи синова и кћери човечјих познајеш.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зато усрдно припадамо и целивамо здравоносни Лик Твој и Тебе Свемилостива Владичице молимо: милостиво поштеди и састрадално заштити нас грешне и осуђене да с муком и тугом рађамо и одгајамо чеда наша и избави од тешког недуга и горких жалости рођене младенце наше.

Даруј им здравље и благу помоћ да снагом храњени у снази узрасту, да се нахрањени испуне утехом и радошћу, да и сада, заступништвом Твојим, уста деце и одојчади хвале и славе Вишњега Бога.
О, Мати Сина Божјег!

Смилуј се на матере синова човечјих и на немоћне људе Твоје: Исцели брзо новонастале болести и притисле туге ублажи, не презри сузе и уздахе слугу Твојих.

У дане жалости услиши нас који пред иконом Твојом припадамо, и у дане избављења и радости прими благодарне похвале срца наших.

Узнеси молитве наше ка Престолу Сина Твога и Бога немоћима нашим, и да прибави милост Своју за нас, да и ми и чеда наша прославимо Тебе, милостиву Заступницу и верну Наду рода нашег, у векове векова.

Амин.

 

Извор: Србија јавља