loading...
Србија

На трагедији обичних људи не праве се политички поени: Вучић одговорио на нападе опозиције

Фото: Јутјуб

– Онима који мисле да извуку неку политичку корист из трагедије обичних људи не могу да придајем посебну важност, они најбоље о себи говоре – рекао је председник Србије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је погибија два радника на градилишту Београда на води велика трагедија за њихове породице и да је обема породицама изразио најискреније саучешће, а опозицији поручио да се на трагедији обичних људи не праве политички поени.

– Најдубље саучешће породицама настрадалих на градилишту, обема породицама сам упутио изразе саучешћа и не знам шта имате да додате томе. То је живот, то су ствари које се дешавају и надам се да, ако постоји одговорност, да ја не спадам у оне које ће да прогоне, већ да ће надлежни органи то да испитају, али то је велика трагедија за њихове породице и то је све – рекао је Вучић.

На питање како коментарише кампању опозиције против њега тим поводом, он каже да они који мисле да извуку неку политичку корист из трагедије обичних људи, њима на овако важном месту, Генералштабу, не може да придаје посебну важност и да они најбоље о себи говоре.

– Јесу ли то они исти људи који су хвалили убиство, који су једну жену назвали бабом правећи од ње хероја, а онда мени пребацивали што сам им на то одговорио – упитао је Вучић.

Рекао је да не очекује извињење од оних који су славили чин убиства недужно убиједног инвеститора у Београду Зорана Трифуновића, јер чин убиства могу да славе само људи без части.

– Не очекујем извињење од људи без части и када би то урадили то не би било искрено, већ зато што су натерани од стране јавности, да неко мисли да су мало постиђени, али они не могу да буду постиђени – рекао је Вучић одговрајући на питање новианара.

Каже да није себи смео да дозволи да коментарише то убиство због претпоставке невиности, али да је то урадио зато што је знао да је реч о хладнокрвном убиству.

Вучић истиче да је то коментарисао зато што је о томе говорено као да је то пожељан модел понашања – да убијају људе на улици.

Говорећи о политичким противницима, рекао је да он није никад потписао никакав споразум или акт о премештању дијалога Београда и Приштине из Уједињених нација у Европску унију, већ је то урађено за време Бориса Тадића.

– Никада нисмо никакав споразум, никакав акт о премештању из УН у Европу ми ни потписивали, нити било шта. Било је различитих промена формата, али ни Дачић, ни Ðурић, ни Вучић, ни било ко, никада ништа о промени надлежности или структуре дијалога није потписао. Ништа слично – рекао је председник Србије.

Вучић је, одговарајући на питања новинара након састанка са врхом Војске Србије ко је одговоран за пребацивање дијалога изт УН у оквире ЕУ – он или Борис Тадић, казао да је у септембтру 2010. године Генерална скупштина УН на предлог Бориса Тадића усвојила резолуцију којом је позвала ЕУ да посредује у дијалогу Београда и Приштине.

У марту 2011. године започео је дијалог Тахири – Стефановић, подсетио је Вучић и додао да је први споразум који је потписан 2. децембра 2011. године био споразум о интегрисаном управљању границама.

– Тада су нам довели граничну полицију и царину на Јариње и Брњак, тада је званично успостављена граница између Срба и Срба и тада је север КиМ одвојен од централне Србије – казао је председник Србије и подсетио да у земљи тада нису били ни планирани избори у земљи, нити је СНС била близу власти.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

loading...