Занимљивости Издвајамо

НЕРАЗРЕШИВА МИСТЕРИЈА: Титово име појављује се у ТАЈНИМ масонским књигама? У ПИТАЊУ ЈЕ ЛОЗИНКА, ЕВО ШТА ЗНАЧИ!

За Јосипа Броза Тита многи често тврде да је био масон, међутим и даље за ту тврдњу не постоје чврсти докази. Многи постављају питање да ако је био масон, где је и када инициран?

Постоје неке тврдње да је Броз инициран у француској ложи ложу Велики Оријент, међутим, наводи се да Тито никада није боравио у Паризу довољно дуго да би примио високе нивое Оријента, као и да је у иностранству најдуже боравио у Русији и о том његовом периоду живота зна се врло мало, односно готово ништа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Русији је у то време, баш као и данас, била популарна специфична форма масонерије – Орден Мемфиса и Мисраима. Ритуал Мемфиса и Мисраима по узору на древне египатске ритуале у 18. веку успоставили су италијански мистици Казанова и Каглиостро у истарском градићу Бале како би се масонерија очувала у што чиштој форми јер су били свесни да ће пропасти и претворити се у своју супротност.

Ритуал Мемфиса и Мисраима брзо се проширио широм Европе, а наводи се да посебно велики број следбеника има управо у Русији. Ред има 97 нивоа, а многима је посебно занимљив седми ниво, у којем је тајна реч, тачније лозинка седмог нивоа гласи – ТИТО.

Свете речи, тајне речи и лозинке у масонерији су нивои развитка које иницијанти добијају на одређеном нивоу. Њихови симболи и значење убацују се у човеково несвесно и од тамо делују на појединце.

На седмом нивоу Мемфиса и Мисраима чија је тајна реч Тито, иницијант прима врлине Правде, Равноправности, Непристраности и Часности. Судија суди праведно, а законе и обичаје примењује на све подеднако. Правду не подцењује и не ускраћује, али је одмерава с дозом милосрђа.

“Тајна реч Тито која симболизира овај степен долази из старогрчког и означава сову, симбол мудрости код масона. Сова је скривена у мраку и њена природа дању није сасвим јасна. Сова скрива свој стварни идентитет, али све види несметано, ослушкује и усмерава. Људи је се прибојавају јер некоме од ње прети опасност, а некоме срећа”, пише у тајним масонским књигама које описују овај ниво.

Поставља се питање да ли Броз у Русији уведен у Мемфис Мисраим и постављен за Праведног Судију и тако постао друштвено – револуционарна масонска функција – Тито, никада се неће са сигурношћу сазнати. Многи наводе да подударност наводно постоји, да је Тито својеврстан магијски мото, тајна реч, која је бравара Броза, након мистериозног боравка у Русији, претворила у фигуру, Тита, ‘праведног’ судију међу народима.

 

Извор: Курир.рс/Дневно.хр