Издвајамо Свет

НИКО НИЈЕ ОВАКО СПУСТИО МЕРКЕЛ КАО ДАГДЕЛЕН: Целу владу на Косову чине терористи ОВК а немачка војска… (ВИДЕО)

Један говор у Бундестагу запалио је Немачку, шокирао Ангелу Меркел и изазвао бурне овације, а у њему је посланица турског порекла из социјалистичке партије Левица Севим Дагделен изнела тешке оптужбе на рачун власти на Косову и ОВК!

Немачка посланица је говорећи 19. јуна на седници Бундестага о захтеву немачке Владе и НАТО-а да се немачком контингенту Кфора на Косову за још једну годину одобри нових 45 милиона евра, рекла да је Бундесвер на Косову присутан 16 година, а ниједан од циљева није остварен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Целу владу на Косову чине припадници бивше ОВК. У сенци немачког тенка, ова обновљена терористичка организација покрива терором и суседне земље као што је Македонија. Припадници ОВК који су недавно погинули у Македонији, на Косову су сахрањени као хероји, на гробљу мученика и у присуству високих званичника“, рекла је посланица Дагделен и истакла да је Косово постало регион у Европи одакле одлази највише бораца за тзв. Исламску државу Ирака и Сирије.

„Регрутују се пред очима НАТО-а и војске коју смо тамо послали. Мислим да Немачка не може да настави с подршком великоалбанском национализму, ОВК и терористичким центрима који на Косову, у региону и на Блиском истоку доносе насиље и терор. Косово је постало оружница Европе, тамо је систем дубоко корумпиран, а стотине хиљада Срба, Рома и других мањина морало је да напусти регион“, истакла је посланица Дагделен.

Она је подсетила на изјаву бившег канцелара Немачке Герхарда Шредера да је бомбардовање Југославије било незаконито.

„Ја вас питам које сте последице ви извукли из ове изјаве. Бундесвер је на Косову као резултат кршења међународног права, а политика Немачке тамо никада није била неутрална. Нису нам потребни немачки војници на Балкану који ће штитити кршење међународног права, треба нам повратак на међународно право, јер само то може бити основ за миран суживот у Европи“, казала је посланица Дагделен и додала да земље ЕУ које нису признале независност Косова треба да упозоре немачку Владу на кршење међународног права на Косову.

Говор Севим Дегделен више пута је прекидан аплаузима лево оријентисаних посланика. Партија Левица има 64 посланика у немачком Бундестагу, од укупно 631. Цео њен говор „Кфор, повратак на међународно право“, који су превели и пренели неки албански и српски медији на Косову, објављен је на службеној веб-страници Севим Дегделен.

 

Извор: rs.sputniknews.com