Издвајамо Спорт

НОВАК РУШИ НАДАЛА: Ђоковић разбио Делпа и освојио УС Опен

Новак Ђоковић је победио Хуана Мартина Дел Потра у финалу УС Опена са 3:0 (6:3, 7:6, 6:3) и тако потврдио да је у феноменалној форми.

Он је на овом мечу показао и менталну снагу, јер је морао да се бори и против публике, која је била на страни Аргентинца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Навијачи су константно покушавали да декоцентришу најбољег српског тенисера свих времена, али изузев мале кризе у другом сету, нису успели у тој намери.

Новак је тако освојио трећу титулу на УС Опену и 14 Гренд слем титулу и изједначио се на трећем месту вечите листе са Питом Сампрасом, док прво место држи Федерер са 20 а друго Рафаел Надал са 17 титула.

Фантастичан меч одиграли су Ђоковић и Дел Потро, публика је могла да ужива у великој борби, сјајним поенима, „немогућим“ потезима. Новак је успео да исконтролише најаче оружје противника – силовит форхенд, неколико пута упустио се у дугу размену форхенд дијагоналама и успевао да освоји поене, што је додано повећако самопоуздање нашег тенисера. На крају Новак је стигао до велике победе и титуле.

Новак је наставио да доминира и на старту другог сета. У првом гему пропустио је две брејк шансе. Пропуштено је надокнадио у трећем гему када је искористио једину брејк прилику. Потом је био сигуран на свој сервис и потврдио брејк, 3:1. Међутим, тада се буди Аргентинац и уз брејк осваја наредна три гема и преокреће на 4:3.

Уследио је гем који је трајао 20 минута. Дел Потро је пропустио три брејк шансе. Новак је успео да се врати у гем и сет и после чак осам изједначења освоји гем 4:4.

Потом су оба тенисера освојила своје сервисе па је сет решен у тај-брејку. Наш тенисер је на старту дошао до мини-брејка, међутим Аргентинац осваја оба Новакова сервиса. Настављена је велика борба, Ђоковић је преокренуо резултат и повео са 4:3.

Наш тенисер је нови мини-брејк освојио и повео са 5:4. Потом је на свој сервис освојио оба поена и решио тај-брејк у своју корист са 7:4.

Новак је у четвртом гему трећег сета одузео сервис противнику и дошао до предности од 3:1. Аргентинац је већ у наредном гему успео да врати брејк, а потом и да изједначи на 3:3. То је било све што је Дел Потро усео да уради на овом мечу. Новак уз још један брејк осваја наредна три гема и ставља тачку на сет и меч – 6:3 у трећем сету.

 

Извор: Србија јавља/РТС