Издвајамо Регион

НОВИ ИНЦИДЕНТ У ЦГ: Матију Бећковић покушали да „ућуткају“ у Будви

Будванска полиција поднела је прекршајне пријаве против Будванина Д. И., због инцидента који се догодио синоћ у Будви уочи почетка поетске вечери српског песника Матије Бећковића.

Када је најављен да говори и након што је пришао микрофону, дошло је до комешања међу делом особа окупљених са стране – Будванка Д. Љ. покушала је да на свом звучнику пусти црногорску химну „Ој свијетла мајка зоро“, када јој је пришао Д. И. и поломио звучник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према незваничним информацијама Вијести, Будванин је током саслушања рекао да је мислио да ће његова суграђанка да активира сузавац и да је зато тако реаговао.

Организатори поетске вечери, саопштили су да ће поднијети будванској полицији пријаву против Д. Љ. која је покушала, како тврде, да ремети одржавање манифестације.

„Пријавом ће бити обухваћене још четири особе, које су дошле са намером да прекину Бећковића, гађају га са разним предметима“, речено је Вијестима незванично.

Управа Јавне установе „Библиотека Будве“, уочи гостовања Бећковића упутила је писмо Центру безбендости Будве у вези са тим да се на друштвеним мрежама ствара негативна атмосфера и грађани зову на бунт.

Како су тада саопштили, појединци наводно најављивали да ће Бећковића гађати јајима и парадајзом…

 

Извор: Курир.рс/Вијести.ме