Издвајамо Свет

ОНИ ЗНАЈУ ДА СУДЊИ ДАН УСКОРО ДОЛАЗИ: Погледајте како милијардери граде бункере за нуклеарни рат

Најмање седам милијардера из Силиконске долине већ две године инвестира у бункере на Новом Зеланду у случају апокалипсе, а сада су коначно прешли на дело!

У страху од нуклеарног рата, пандемије или неких великих немира, одлучили су да побегну из САД и саграде своје скроивиште на овом удаљеном острву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бункери су закопани четири метра испод земље, тешки су око 150 тона, док је њихова цена чак 11,5 милиона долара!

Компанија која је задужена за изградњу је „Рисинг С“, а Гери Линч, генерални менаџер ове фирме објашњава зашто је Нови Зеланд идеална дестинација за преживљавање.

„Нови Зеланд није ничији непријатељ. Није мета у случају нуклеарног рата, као ни било ког другог рата. То је место где људи могу да пронађу скровиште“, рекао је Линч Блумбергу

Протеклих месеци два бункера од 150 тона, величине по 92 квадратна метра пребачени су на Нови Зеланд, удаљено острво које има 4,8 милиона становника и шест пута више оваца.

Бивши премијер Новог Зеланда Џин Кеј је изјавио да је њихова земља позната као сигурно место за богате Американце у случају великих катастрофа.

„Много људи ми је рекло да би волели да купе земљиште код нас ако свет оде „дођавола“, додао је Кеј.

Међу богаташима из Силиконске долине је и Питер Тејл, један од оснивача ПејПала, који је купио два имања, један са паник-собом.

За разлику од Питера који је јавно причао о својим плановима, има оних који то и даље држе далеко од очију јавности.

Један од њих наводно има и гаражу пуну оружја и мотора, а у случају опасности направљен је посебан пролаз за њега до приватног авиона који ће га пребацити у Неваду, где га на аеродрому чека други авион, који може да поведе њега и још четири члана посаде.

Међу другим познатим Американцима је и Џејмс Камерон, као и Џулијан Робинсон.

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Kurir.rs/Blumberg/Dejli mejl