Издвајамо Србија

ОТКРИВЕНО: ПУТИН ће имати ТРИ ВАЖНЕ ПОРУКЕ за Вучића у Москви! Ево о чему се ради…

Фото: Јутјуб

Председник Србије 2. октобра борави у Русији

Председник Србије Александар Вучић у уторак 2. октобра путује у Москву како би се очи у очи састао са шефом Руске федерације Владимиром Путином. Разговор двојице државника обавиће се у строго поверљивим околностима, јер како се најављује из Кремља, после разговора ниједан од челника двеју земаља неће се обраћати новинарима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се сазнаје, три главне теме о којима ће разговарати су на папиру: Косово, наоружање и инвестиције.

– Тема која ће прва бити разматрана тиче се решавања проблема Косова и активног руског ангажмана по питању тога. Други важан сегмент разговора биће наоружање, док ће трећи део састанка бити посвећен инвестицијама. Важно је што ће сва ова питања разматрати њих двојица насамо, без икаквих посредника – наводе извори.

Вучић и Путин су се претходно састали у мају током Вучићеве дводневне посете Москви када је присуствовао војној паради поводом Дана победе. Овај нови састанак дешава се у важном спољнополитичком периоду за Србију, акко је недавно оценио амбасадор Русије у Србији Владимир Чепурин. Он је тада на свом Твитеру најавио разговор двојице шефова држава на ком се, како је подвукао, очекује разматрање кључних билатералних и регионалних питања. Тада му се српски председник захвалио на помоћи у изградњи све бољих односа, наводећи да се радује новом виђању са руским шефом.

 

 

Извор: srbijadanas.com/Српски телеграф