Издвајамо Свет

ОТМАНИ ПОНИЗИО ШИПТАРЕ УСРЕД УН: Премијер Марко јавно саопштио шта Пацоли и екипа раде у Њујорку

Председник Владе Марока Саадин ел Отмани саопштио је о присуству „насртљивог господина“ са Косова на маргинама Генералне скупштине УН у Њујорку.

„Током паузе, господин са Косова наметнуо се мојој делегацији. Ми нисмо разматрали никакве билатералне односе нити успостављање контаката. Став Марока је остао непромењен. Мароко не признаје Косово и нема односе са њим“, написао је Отмани на свом налогу на Твитеру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Својом изјавом марокански премијер је демантовао саопштење министра спољних послова самопроглашеног Косова Беџета Пацолија, који је раније на свом налогу на Твитеру написао о „продуктивним преговорима“ са премијером Марока и спремношћу да се успоставе дипломатски односи са том земљом.

Косовско-албанске структуре у Приштини су у фебруару 2008. једнострано прогласиле независност од Србије. Самопроглашену републику не признају Србија, Русија, Кина, Израел, Иран, Шпанија, Грчка и низ других држава.

Тренутно Косово признаје стотинак држава-чланица Уједињених нација. Прецизних података нема, пошто званични извори дају противречне информације. Конкретно, власти Србије су негирале тврдње Приштине о признању појединих земаља (Оман, Бурунди, Уганда), а неке друге државе повукле су своје признање (Суринам, Сао Томе и Принсипе, Гвинеја Бисао).

 

Извор: rs.sputniknews.com