Србија

Овај успех Србије међусобно је посвађао Шиптаре, па су упали на Газиводе, а онда их је Вучић додатно понизио

Фото: Јутјуб

Протести у Приштини, упад РОСУ на Газиводе, Тачијева вожња чамцем, све су то покушаји очајника да сакупе јефтине политичке поене

На Генералној скупштини Уједињених нација Србија је показала да се залаже за свој народ народ на Косову и Метохији, али и за очување мира и стабилности у целом региону, што су препознали све велике земље али и амерички председник Доналд Трамп који је у разговору са Аном Брнабић пружио подршку Србији и схватио нашу позицију око Косова и Метохије. Српска делегација у УН остварила је невероватан успех, за разлику од албанске делегације која је буквално илегално упала у зграду УН и по ходницима саватавала светске моћнике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поводом тога чак се и огласила портпаролка УН која је рекла да приштинска делегација, Хашим Тачи, Рамуш Харадинај и Беџет Пацоли, није добила позив за седницу Генералне скупштине УН и они у Њујорку бораве приватно. Због тога је Пацоли морао по ходницима да јури за Доналдом Трампом који га није ни препознао.

Сви светски медији, брујали су у успеху Србије и говору премијерке Ане Брнабић, док су о приштинској делегацији писали са подсмехом.

Оно што је са Седнице УН дошло као шлаг на торту, а шта је посебно изазвало бес приштинске делегације, је изјава генералног секретара УН Антонија Гутереша да је Косово за УН није држава већ део Србије.

Све то то је изазвало бес код Албанаца, јер се очигледно политика великих сила променила у односу према Србији. Дакле, Албанци који су до јуче били миљеници САД падају у други план, а Србија напорима и политиком коју води председник Србије Александар Вучић, постаје уважавана и поштована у свету.

Након тога настаје свађа међу Тачијем, Пацолијем и Харадинајем. Није случајно да Тачи поведе РОСУ на север Косова и покуша да заузме Газиводе, неколико сати након што је Харадинај дао интервју за Неw Атлантицист где је на сва уста причао против Тачија. Између осталог, познати кољач Срба Рамуш Харадинај у том интервјуу представио се као неко ко жели да живи у миру и не воли рат, док је оптужио Тачија да ради све како би избили нови немири између Албанаца и Срба и да таквим понашањем никада неће ући у НАТО и ЕУ.

Такође, у тренутку када Тачи креће са РОСУ на Газиводе, у Приштини се окупља полиција која организује митинг против политике коју он води.

Дакле, јасно је да су се Пацоли, Тачи и Харадинај, након пропасти на Генералној седници УН жестоко посвађали један са другим, и да су морали да приреде шараду за Албанце на Косову како би скупили лаке политичке поене.

Док, Харадинај и Пацоли организују протесте у Приштини, албанска змија Тачи како би скренуо пажњу јавности решио је да се „прошета“ Газиводама и испровоцира Србе.

Међутим, оно на шта Албанци нису рачунали је спремност Србије да одговори на њихове провокације. Када је председник Србије Александар Вучић доноси одлуку да војску и полицију Србије ставу у стање борбене готовости наједном албанска шарада престаје. Стиже вест да се РОСУ повлачи, а Тачи буквално бежи са Газивода.

Извор: Srbija Danas