Православље

ОВЕ ДВЕ СТВАРИ НАЈГОРЕ СУ ПО СВАКОГ ЧОВЕКА! Ово је тајна коју је ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ ОТКРИО ЧОВЕЧАНСТВУ!

– Две су слободе, браћо и сестре, и два ропства. Једно је слобода ова светска, овога света, а друга је слобода греха. Једно је, дакле, ропство у овом свету од људи злочинаца, и уопште од оних силника овога света, а друго је ропство од греха, говорио је Патријарх Павле.

Ово су његове мисли:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сигурно је да смо ми и тела, да смо и земаљски, и треба нам слобода у овоме свету. Колико је за наш народ и за друге правдољубиве и истинољубиве народе, потребна слобода! Али ми смо и душе и за нас је потребна слобода од греха. Она прва слобода, као и живот, проћи ће и пролази. Али слобода греха, слобода праведника никада, и она нас уједињује са свима светима у Царству Небеском.

– Водити рачуна дакле да не будемо робови греха. Ви знате и по себи и по другима какво је то ропство. Најмање, да тако кажем, страсти које добијемо – колико је то ропство! Узмите само пушача, пијаницу, да не говоримо о другим гресима, блуду и злочинима. Колико је то и какво робље!”

Патријарх Српски Павле

(Преузето из књиге Живот по Јеванђељу, Патријарх српски Павле, Народна и универзитетска библиотека у Приштини и Арс Либри, Београд,1998.)

 

Извор: Espreso.rs