Свет Србија

ПАКЛЕНИ ПЛАН АМЕРИКАНАЦА: Србију у НАТО на 20. годишњицу бомбардовања!

Откривен страшан амерички план – на 20. годишњицу од бомбардовања желе да стрпају Србију у НАТО и отму нам Косово!

Према поверљивим информацијама, најновија офанзива америчке спољне политике на Балкану има за циљ да до средине 2019. године Србију и читав регион уведе у отворени војни савез са САД. У том смислу планирају да свим средствима приморају Србију да са самопроглашеном државом Косово потпише врло неповољан споразум, којим ће такозвана република Косово добити могућност да легализује свој статус у оквиру НАТО. На све то упозоравају из Народног слободарског покрета, наводећи да ће прво Македонија мимо воље већине грађана, посебно Македонаца, променити име и да ће као таква моментално ући у НАТО.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Наредни корак је приморавање Србије да са такозваном републиком Косово потпише врло неповољан споразум, којим ће такозвана република Косово добити могућност да легализује свој статус у оквиру НАТО. После тога, у остатку Србије без КиМ врло брзо би се организовао политички хаос, који би кулминирао уличним сукобима и, на крају, налик на ситуацију у Македонији, на власт би били доведени они који би у циљу „нормализације стања“ и Србију увели у НАТО. И на крају, Србија у НАТО би значила и БиХ у НАТО јер је Република Српска до сада била кочница за то – каже за „Ало!“ Мирослав Паровић, лидер тог покрета, наглашавајући да ситуација никада није била озбиљнија.

Он даље наводи да Сједињене Америчке Државе на тај начин желе да прекину сваку могућност формирања независног европског система безбедности.

– А Балкан би у свему томе требало да буде америчка тампон-зона између ЕУ са једне стране и Русије и Турске са друге стране – каже Паровић.

Због свега тога наводи да он и његов покрет сматрају да је неопходно хитно затворити отворене унутрашње сукобе и направити нови договор у циљу одбране виталног националног интереса.

Американцима сметају Вучић и Додик

Политиколог Јелена Вукоичић каже за „Ало!“ да Американцима од чињенице да Србија није у НАТО у овом моменту више смета руски утицај који осећају код нас и у Републици Српској.

– Свима је познато да НАТО жели да се прошири на нашим просторима, сведоци смо тога годинама уназад. Чланство Србије у Алијанси за њих би било јако битно, али без обзира на то, они су јако доминантни на нашим просторима, нарочито што ће Македонија ускоро ући у НАТО, што је Црна Гора већ ушла, то њих ставља у одличну позицију, а САД у позицију суперсиле на Балкану. Али оно што више смета Американцима од чињенице да Србија није у НАТО јесте руски утицај који осећају на овим просторима, што сматрају Србију и РС некаквим руским агентурама, што, наравно, нема везе са истином. Из комплетне њихове политике, изјава њихових званичника ми видимо да њих боли руски утицај овде и да би они јако волели да елиминишу то и да на власти у Београду и у Бањалуци буду људи који ће прекинути или свести на минимум контакт са Русима. Да на тим местима буду људи којима у посету неће долазити високи руски званичници са Путином на челу, као што је то сада случај – коментарише наша саговорница.

 

Извор: Alo.rs