Издвајамо Спорт

ПОЈАВИО СЕ НОВИ СНИМАК, ГЕОМЕТРИЈА, ЛИНИЈЕ…ПЕНАЛ? Била је и камера на гол-линији? (ВИДЕО)

Огласила се Црвена звезда, партизановци нуде своје доказе

Бура после вечитог дербија се још не стишава. Наравно, у центру пажњу је контроверзни гол Ричмонда Боаћија за који већ сада може да се каже да је антологијсики и да никада неће бити заборављен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да ли је лопта прешла гол-линију пре Стојковићеве одбране је нешто о чему ће се вероватно водити вечне полемике. Било је и раније грешака и спорних ситуација у дербијима, али не памтимо да је нека била овако контроверзна и да не може да се извуче чврста пресуда.

Званично се огласила Црвена звезда која је путем друштвених мрежа поделила слику на којој су повучене линије које би требало да докажу да је гол чист и да је лопта прешла гол-линију.

Истовремено, навијачи Партизана су направили своју „геометрију“ и нуде доказе да лопта целим обимом није прешла гол-линију.

Појавио се још један снимак са трибина који нуде нешто бољи угао. На њему више изгледа да је лопта прешла целим обимом, него да није. Свакако је бољи угао од оног синоћ. Али ни она са стопостотном сигурношћу на доноси одговор на питање да ли је лопта прешла целим обимом или је Стојковић зауставио пре него што је прешла целим обимом. Да ли бисте се кладили да основу овог снимка и колико пара бисте уложили?

Фоторепортери Стар спорта нуде и занимљиву слику у тренутку када Боаћи скаче на лопту и где се види како га Светозар Марковић чупа за дрес пре него што је стигао да упути ударац. На овој фотографији делује да је Звезда том приликом оштећена за пенал.

А на крају, из једног од снимака приликом извођења корнера се види да је Арена спорт имала камеру која покрива гол-линију, али нема снимка у тренутку када лопта улази у гол Партизана.

Много углова, много теорија, много мишљења… Звездаши су чврсти при ставу да је лотпа прешла гол-линију, партизановци тврде да није.

Без неког бољег угла и снимка, тешко да ћемо добити стопроцентан одговор на спорно питање. Можда у решавању дилеме помогну и неки факултети или стручњаци за овакву геометрију. До тада, полемике не престају…

За крај, испод текста је наша анкета у којој можете да гласате. Па да видимо…

 

Извор: mozzartsport.com