Издвајамо Србија

ПРИШТИНА ЋЕ ГОРЕТИ 8 ОКТОБРА: Језива претња терориста ОВК

Следећи протест неће бити миран, осим уколико се ове тачке не узму у обзир – упозорили су некадашњи припадници терористичке ОВК

Стотине некадашњих припадника Ослободилачке војске Косова из Метохије протестовало је испред приштинске Палате правде. Они су од привремених органа власти у Приштини затражили да предузму мере против лица која су објавила имена „лажних“ припадника ОВК или наредни протест заказан за 8. октобар неће бити миран.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шеф организације некадашњих припадника ОВК из Метохије, Абдиљ Мушкољај, издао је ултиматум до 8. октобра, да се ови случајеви једном заувек реше, извештава Индексонлине.

– Захтевамо да Скупштина измени закон о ветеранима и да учешће узму они који разумеју рат, а не бирократе који седе у канцеларији. Њихова оптужница је лажна и не морамо да будемо део лажи. Позивамо вас да останете заједно уз канцеларије организација у Дукађинију и широм Косова. Наставиц́емо да штитимо наше вредности – рекао је Мушкољај.

Он је са осталим терористима изнео листу захтева за Основни суд у Приштини, државно тужилаштво и главног тужиоца Александра Љумезиј:

– Да започну истраживање о томе ко је кривац који је незаконито објавио личне податке припадника терористичке ОВК;

– Да се оптужница у случају припадника терористичке ОВК повуче;

– До рока – 8. октобра, чекамо ваш јавни одговор и од тужилаштва тражимо извињење за вређање ветерана;

– Следећи протест неће бити миран, осим уколико се ове тачке не узму у обзир – упозорили су некадашњи припадници терористичке ОВК.

Подсећамо, већ недељама траје права драма у Приштини са листама припадника ове терористичке организације, које су лажиране, чиме је оштећен буџет привремених институција самоуправе у Приштини.

Косовски тужилац Александер Љумези подигао је средином септембра оптужнице против 12 људи, укључујући министра снага безбедности Рустема Беришу и његовог заменика Агима Чекуа, због злоупотребе пензијског фонда.

Њима се на терет ставља да су лажно регистровали на хиљаде људи као „ратне ветеране“ терористичке ОВК и тиме оштетили буџет за око 68 милиона евра.

Око 40.000 њих је регистровано да су „ратни ветерани“, а тужилаштво каже да половина није учествовала у тзв. ОВК током сукоба 1998-1999.

Један од тужилаца у том предмету је дао отказ и отишао у САД, јер му је, како је рекао, запрећено да мора да напусти тај случај.

Сада су уследиле нове претње.

 

Извор: Телеграф.рс