Издвајамо Свет

ПРОЦУРИЛИ ТАЈНИ ДОКУМЕНТИ ЦИА: Амери су гурнули МУСЛИМАНЕ У РАТ, јер су се плашили ОВИХ СРБА!

Фото: Јутјуб

Документ ЦИА под насловом „Војничке снаге у бившој Југославији“ од 1. јула 1993. године је објављен, а у анексу И обрађује се тема могућих терористичких напада, од стране Срба, у случају стране интервенције, а Американци су већ тада написали да ће муслимани бити највећи губитници рата у Босни и да ће због тога представљати највећу терористичку претњу за САД

Американци су навели да су највећа терористичка опасност за интересе САД четири особе и војници из њихових јединица: Жељко Ражнатовић Аркан, Капетан Драган, Војислав Шешељ и Драгослав Бокан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У документу се наводи да њихови војници имају приступ оружју и експлозиву, а да су неки од њих извежбани у избегавању полиције и путовању под лажним документима.

– Они су способни да спроведу терористичке акте против америчких интереса у бившој Југославији, западној Европи и могуће и у САД, Делегација, иако вероватно не против добро брањених дипломатских и војних постројења. Неки чланови Арканове групе можда планирају терористичке нападе у САД и западној Европи – наводи се у документу.

У документу пише и да су после бомбардовања Светског трговинског центра 1993. године, „многи Срби ван Србије изнели много терористичких претњи“.

Међутим, најшокантнији део документа предвидео је шта ће се десити муслиманима у Босни!

– На дуге стазе, босански муслимани, који ће највероватније бити највећи губитници рата у Босни, могу постати највећа претња – пише у документу и наводи се веза муслимана у Босни са Хезболахом.

Ово се испоставило као истина, у Босни су муслимани највише страдали, а били су подстакнути управо од стране Американаца да крену у крвави сукоб!

Алији Изетбеговићу је, пре рата, понуђено да буде први председник равноправних народа и равноправних република, он је то прихватио, а онда је на наговор Американаца одбио понуду и започео рат у Босни.

 

 

Извор: informer/srbijadanas.com