Издвајамо Србија

ПУКОВНИК НИКИЋ ИЗНЕО ЈЕЗИВЕ ТВРДЊЕ: Весељи је колима газио мртве Србе, кога није стрељао ПРЕПРОДАО ГА ЈЕ ЗА ОРГАНЕ

Кога Весељи није стрељао, препродао га је за органе.

Кадри Весељи (Фото: Јутјуб)

Кадри Весељи, председник приштинске Скупштине, шеф је косовског подземља. Основна делатност му је кријумчарење наркотика и акцизне робе, а контролише и трговину белим робљем и људским органима. Власник је и „Косово петрола“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово, за „Новости“, прича пуковник Славко Никић, бивши дугогодишњи обавештајац МУП Србије, који је на терену на подручју Космета током деведесетих ислеђивао Весељија:

– Он је на челу једине мафије на Балкану, јер су све криминалне групе из других држава бивше Југославије само деташмани албанске мафије. Кад мало загребете у истрази, видите да им је шеф на Косову. Десетак наших криминалаца дугује му од 200.000 до 500.000 евра.

Никић каже да је крајем осамдесетих Весељи ангажован у једној од албанских патриотских организација за организовање оружаних група и извођење терористичких напада.

– Са Хашимом Тачијем био је извршилац напада на полицијску патролу на пружном прелазу код Глоговца 1997. године, када су убијена четири, а рањена три полицајца. После тога је побегао у Цирих и у Швајцарској добио политички азил. Тамо је био део Харадинајеве групе лопова и џепароша.

Никић наводи да је по повратку Весељи руководио јединицом која је по свему била војна формација, осим што није имала ниједног заробљеника:

– Кога Весељи није стрељао, препродао га је за органе. Српским заробљеницима узимали су крв до последње капи. Део су давали својим рањеницима, а део продавали. Весељи је касније задужен да заташка и спречи истрагу о трговини органима.

Никић указује да је сваки злочин у троуглу Приштина – Глоговац – Косовска Митровица 1998. и 1999. године организовао, а неретко и лично починио баш Весељи:

– Питаћу само какве везе има са убиством потпредседника Општине Косово Поље Звонка Бојанића, који је изведен из куће у Слатини, одведен до Цареве чесме где су га убили и газили колима. Може ли Весељи да одговори зашто је дозволио да Бојанић буде убијен. Можда зато што је био богат, па га је претходно опљачкао. Ниједну жртву Весељи није пропустио да опљачка.

ЗЛОЧИНЦИ КАКВИХ НЕМА

Никић прича да је под директном командом Фатмира Љимаја, којег сада покушавају да поставе за шефа преговарачког тима са Београдом, у селу Клечка силована девојчица од десет година. Њу су затим испред мајке и баке запалили, а њих две натерали да гледају.