Свет

ПУТИН ШАЉЕ ГОМИЛУ ИЉУШИНА У СИРИЈУ: Њихов товар је тајна, али сви сумњају на ИЗРАЕЛСКУ НОЋНУ МОРУ

Крајем септембра је Русија покренула изненадне војне вјежбе у источном Медитерану и де факто увела зону забране лета и пловидбе у обалама Сирије, Либана и Кипра.

Истог дана из руске базе Хмејмим у руску ваздушну базу Моздок одлетео је руски војни транспортни авион Ил-76 РФ-76740, а преко Турске и Црног мора се у Русију упутио Ил-76 РФ-78757.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Летови су се наставили до данас. Унутар Русије, што можда нема везе са Сиријом, иако је у то тешко поверовати, из базе Таранарог у базу Моздок се упутио Ил-76 78757.

Истовремено су се из базе Моздок два авиони упутила у Хмејмим у Сирију, ИЛ-76МД РФ-76762 и Ил-76 РА76747, док је из базе Хмејмим за Моздок данас полетео Ил-76 78810.

Забележени су и летови 21. и 22 септембра, али се 20 и 23. буквално може говорити о ваздушном каравану на рути између јужне Русије и сиријске покрајине Латакија.

Након обарања Ил-20, Путин је рекао да ће “подузети мјере које ће сви приметити”. Многи су реаговали на ово врло скептично, посебно ако се сетимо прошлих “одговора” и најављеног доласка деелгације израелског зракопловства. Свима је било јасно да неће бити тврдих мера.

Међутим, као што смо рекли, већ следећег дана, уз изговор о вежбама и лансирању пројектила, Русија је затворила скоро цео обални бваздушни простор на недељу дана, о чему је обавештена међународна заједница.

На крају долазимо до данашњег дана, када се примјећују чудни покрети у Сирији. Према изворима из Сирије, авиони руског ратног ваздухопловства готово без прекида лете у и из ваздушне базе у Латакији. Што испоручују још није познато.

Пратећи опсег летова, већина сумња да се у Сирију пребацују системи С-300 и други , као што су “Бук”, “Панцир” и други.

Овим би Русија заправо испунила дугогодишњи уговор, који на молбу Израела није спроведен од 2013.

Ове тврдње немају потврду, али су најближе истини. Наиме, многи руски званичници су од председника тражили провођење ових и оштријих мјера. Логика је присилила Русију да размотрити ову врсту решења како не би изгубила сва постигнућа у рату. Што се тачно догађа, за сада је велика тајна, али ћемо убрзо добити одговор.

 

Извор: Kurir.rs/Logično