Издвајамо Србија

САРИН ВЕРЕНИК ОТКРИО ШТА СЕ ДЕШАВАЛО У СУДНИЦИ: Судија се сама штипала и глумила напад!

Фото: Фејсбук принтскрин

Доживео сам шок када сам чуо да је Сара у притвору, дивим јој се шта је све издржала, прича Стеван Прпа, момак Београђанке која је у Спужу била 23 дана

Стеван Прпа (19), вереник Саре Видак (20) из Београда, која је 23 дана била заточена у затвору у Спужу код Подгорице, ексклузивно за Курир каже да све што им се у претходних месец дана догодило у Црној Гори није могао да замисли ни у најлуђим сновима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На срећу, његова девојка се, после срамне пресуде од четири месеца затвора због наводног напада на судију Прекршајног суда у Котору Јелене Станишић, вратила у Београд и сада су поново заједно.

Ни крива ни дужна

– Трудимо се да се вратимо у нормалан живот, који смо имали пре одласка у Црну Гору. Нисам ни помислио да једно летовање може да се претвори у агонију. Сада је све много лакше, али требало је издржати шок и неизвесност. Трудили смо се, колико је било до нас, да помогнемо Сари у тешком тренутку пошто је она ни крива ни дужна завршила у притвору. Није ми било лако, па замислите да вам тако ухапсе неког најближег. Целу ситуацију најтеже је поднела Сарина мама Оливера, она готово није спавала док је Сара била у Спужу. Али, моја Сара је најхрабрија девојка, све је издржала – прича Стеван Прпа.

– Највећи шок доживео сам у тренутку када је саопштено да Сара иде у притвор. Мислио сам да се неко шали са нама. Искрено, нисам знао шта да радим у том тренутку, али смо сви заједно знали да морамо да будемо уз њу. Неизвесност је била дуга и тешка – каже Стеван.

Он објашњава да су у Прекршајни суд отишли 14. августа јер је он имао „чукање“ на паркингу хипермаркета.

– Судија ми није дозволила да било шта објасним, била је дрска, обратила ми се речима: „Хоћеш да ти доведем вештаке о твом трошку?“ Прихватио сам кривицу и казну од 90 евра – прича Стеван и додаје да је оптужбама да је Сара повукла судију за руку претходило судијино дрско понашање.

Иако су желели већ тада да што пре оду, приметили су да је судија уписала погрешан број таблице у записник, па су морали да се врате и замоле је да исправи грешку.

Запамтићете ме

– Почела је да урла, млатила је прстом и Сариној мајци Оливери рекла: „М’рш напоље!“ Сара је узела папир и уљудно јој рекла: „Добро, госпођо, реците нам где да се жалимо на грешку?“ Тада ју је судија ухватила за руку и стегла, Сара је отргла руку из њене и вероватно је тада схватила да то није смела да уради, па је почела да вришти: „Напад, напад, нападнута сам!“. Сарин деветогодишњи брат је почео да виче: „Мама, она се сама штипа“, судија је ушла у канцеларију, а полицајац почео да гура Ољу напоље – присећа се Стеван.

Читав хаос који је настао у ходнику уплашио је малог Филипа, који је почео да плаче, и Стеван га је извео напоље.

– Судија Станишић је изашла насмејана и у пролазу мени и дечаку рекла: „Запамтићете ви мене“ – прича Сарин вереник.

Неверица у полицијској станици
Уместо на плажи, завршила у ћелији

Стеван Прпа каже за Курир да нико од њих после бахатог понашања судије Јелене Станишић није ни помислио да Сара може да заврши у притвору. Иако је дошла полиција по њу и одвела је у станицу, веровали су да ће бити пуштена чим сви дају изјаве.
– Док смо седели у ходнику полицијске станице и чекали, чак смо се и смејали. Чекали смо је да дође, па да идемо на плажу. Шалили смо се да ће сада да је стрпају у затвор. Међутим, када се то заиста и догодило, доживели смо велики шок. Нико од нас није могао ни да замисли овако нешто – каже Стеван Прпа.

 

Извор: Курир.рс/Јелена Спасић