Србија

Шиптар се прави луд! Тачи: Блокада нам не помаже, разумем разочарање Срба

Председник лажне државе Косово Хашим Тачи огласио се на Фејсбуку поводом шиптарске блокаде на путу за село Бање на КиМ и поручио да разуме бунт Албанаца, али да блокада није била решење

– Влада Републике Косово, дан пре него што је одобрио захтев председника Косова посете Србији, укључујуц́и и прецизна траса. Али због нових околности и сигурности грађана и српске делегације, данас је Влада Косова донела одлуку да откаже његову посету селу Бање. Као председник Косова, потпуно разумем реакцију грађана Дренице, који су изразили праведну побуну против такве посете. Ово показује да су бол и ратне ране још увек свеже – написао је Тачи и додао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Међутим, када се трудимо за мир и помирење, протести и блокирање путева нам уопште не помажу. Зато разумем и разочарање становника српске заједнице у селу Бање због немогуц́ности да се ова посета изврши. Сви се морамо суздржати и демонстрирати минимум културе, људског разумевања и комуникације. Морамо знати како да устанемо сами, над болестима и многим боловима. Морамо то учинити ради мира и помирења – рекао је Тачи.

Qeveria e Republikës së Kosovës, ditë më parë kishte miratuar kërkesën për vizitën e Presidentit të Serbisë në Kosovë,…

Posted by Hashim Thaçi on Sunday, September 9, 2018

 

Извор: Informer.rs