Издвајамо Србија

ШИПТАРИ ИМАЈУ ШОКАНТАН ПЛАН! Полиција лажне државе ће Србима одузимати возила, под овим изговором!

„Предузимање оваквих мера је неопходно ради веће безбедности свих…“

Лажна косовска полиција саопштила је да ће од понедељка 24. септембра спроводити појачану контролу током које ће одузимати технички неисправна и нерегистрована возила, а против лица која буду управљала оваквим возилима, биће предузимане законске мере.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

РТК у програму на српском језику објашњава да је пререгистрација возила на КС таблице постигнута договором у Бриселу, заживела у српским општинама јужно од Ибра, али не и на северу лажне државе Косова, где су грађани углавном одбијали да пререгиструју своја возила или да их уопште не региструју.

– Од 24. септембра 2018. године полицијски службеници региона Митровица Север предузеће полицијске мере у свим општинама на подручју овог региона, укључујући појачану контролу возила увезених из иностранства, као и свих других возила која немају потребну документацију или су нерегистрована.

На основу оперативног плана Регионалне дирекције полиције, таква ће возила бити искључена из саобраћаја, а према лицима која управљају њима биће предузете и законске мере, конфисковање возила и процесуирање случајева – наводи се у саопштењу косовске полиције.

Наводи се и да су из косовске полиције поручили да је „предузимање оваквих мера неопходно ради веће безбедности свих учесника у саобраћају и како би се смањио број незгода са смртним исходом“.

 

 

Извор: Тањуг