Издвајамо Србија

ШИПТАРИ НАСТАВЉАЈУ ДА ТЕРОРИШУ СРБЕ НА КИМ: Почели да им одузимају имовину, али ту није крај ИЖИВЉАВАЊУ

Срамотно

Полиција на Косову почела је данас на северу Косова да спроводи оперативни план за заустављање аутомобила без или са таблицама које су истекле.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Радио Слободна Европа“ извештава да таква возила чине око 30 процената од укупног броја возила на северу Косова, наведено је у Унмниковом прегледу штампе.

Шеф оперативе тзв. Косовске полицијске службе за север Косова Жељко Бојић изјавио је да су грађани прихватили ову одлуку.

Истовремено, како се наводи, лидери четири општине на северу Косова издали су заједничко саопштење у коме су подржали полицијску операцију.

Полиција на Косову саопштила је у петак да ће од данас спроводити појачану контролу током које ће одузимати технички неисправна и нерегистрована возила, а против лица која буду управљала оваквим возилима предузимати законске мере.

РТК на српском језику објаснила је да је пререгистрација возила на „КС“ таблице постигнута договором у Бриселу, заживела у српским општинама јужно од Ибра, али не и на северу Косова, где су грађани углавном одбијали да пререгиструју своја возила или да их уопште региструју.

 

 

Извор: Тањуг