Издвајамо Србија

СКАНДАЛ УСРЕД ВУЧИЋЕВЕ ПОСЕТЕ: Тачи повлачи узнемирујући потез док је председник на КиМ!

Шиптари немају меру ни у чему!

Председник лажне државе Косово Хашим Тачи каже да ће изражена воља грађана трију општина југа централне Србије о припајању Косову, из марта 1992, која је, како каже, интернационализована на највишем нивоу, бити разматрана у оквиру демаркације границе са Србијом у дужини од 430 километара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„То питање се може решити“, написао је Тачи на свом Фејсбук профилу и додао:

Vullneti i shprehur i qytetarëve të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës më 1 dhe 2 mars 1992 për bashkëngjitje me Kosovën…

Posted by Hashim Thaçi on Saturday, September 8, 2018

– Не смемо бити робови злогласног Александра Ранковића, већ треба да радимо на исправљању историје и јачању сигурности за европску будућност – навео је Тачи.

Поновио је да ће, како је навео, резултат евентуалног „мировног споразума између Косова и Србије“ бити узајамно признање, након чега ће уследити „признање косовске независности од пет држава ЕУ, чланство Косова у Савету Европе, ОЕБС-у и укидање руског вета у Савету безбедности као предуслов за чланство Косова чак и у УН“.

Тачи „спава“ док председник Србије обилази Косово: Вучићева посета ударна вест у приштинским медијима

– Овај споразум би донео мир и стабилност у региону, а Косову би био отворен пут за сигурно и брзо чланство у НАТО и ЕУ – навео је Тачи.

 

 

Извор: Тањуг