Свет

ШОКАНТНЕ НАЈАВЕ: Америка и Пољска изазивају рат

Pixabay.com

Амерички председник Доналд Трамп саопштио је данас да Сједињене Америчке Државе разматрају захтев за трајно војно присуство у Пољској, као и програм визне либерализације за ту земљу

„Пољска је спремна да пружи веома велики допринос Сједињеним Америчким Државама како би дошле и успоставиле присуство у Пољској, и то је свакако нешто о чему ћемо разговарати“, рекао је Трамп у Белој кући, уочи састанка с пољским председником Анџејом Дудом, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трамп је навео да „зна да се Пољској та идеја веома допада“, истакавши да САД то веома озбиљно разматрају.

ТРАМП УГОСТИО ДУДУ,ТЕМЕ ТРГОВИНА, ВОЈНА И БЕЗБЕДНОСНА САРАДЊА

Амерички председник Доналд Трамп заједно са супругом Меланијом угостио је данас у Белој кући председника Пољске Анџеја Дуду и његову супругу, након чега је уследио разговор двојице лидера, а затим и заједничка конференцију за новинаре, преноси АП.

Бела кућа је у саопштењу поручила да ће трговина, војна и безбедносна питања бити главне теме разговора америчког председника с председником Пољске, државе која има блиске односе са САД.

Агенција подсећа да је Варшава била прва станица америчког председника на прошлогодишњој турнеји по Европи.

Ове две државе, које су и НАТО савезнице, деле забринутост по питању безбедности, изазвану појачаном војном активношћу Русије, због чега Пољска захтева веће присуство америчких трупа на својој територији.

Очекује се да ће двојица председника разговарати и о сарадњи у области енергетике, наводи АП.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Tanjug