loading...
Издвајамо Србија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ ХАШКОГ СВЕДОКА: Истражитељи ми нудили паре и разне повластице за ЛАЖНО СВЕДОЧЕЊЕ! (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Претње, новац, лепе девојке, пресељење у богату државу за лажно сведочење

Шокантне исповести сведока Хашког трибунала, који су прошли тортуру приликом испитивања од стране истраживача тог “суда”, бацају нову сенку на рад тог мрачног трибунала. Сведоци Ненад Јовић и Зоран Дражиловић оптужили су хашке истражитеље да су претили њима, њиховим породицама, али да су им нудили и новац, лепе девојке, пресељење у богату државу, а све то да би лажно сведочили против Војислава Шешеља и других Срба против којих је Хашки трибунал води/о поступке.

Сведок Ненад Јовић је до детаља описао претње, уцене и нуђење проститутки о трошку трибунала који се (званично) финансира из буџета УН!

– Као прво, ја нисам никад пристао да будем сведок тужилаштва. Ја сам саслушаван на веома непримеран начин од стране истражитељке Рите Прадан чак по 14 сати. Било је ту претњи, уцијена, претњи мојој породици, претњи затвором, нуђење пара, нуђење боравка у Холандији, у хотелу, само да научим већ написану изјаву против Војислава Шешеља. Нуђено ми је шест месеци боравка у хотелу у Холандији да научим написану изјаву и за то време ћу имати друштво лепих девојака, на шта је један њен сарадник, Предраг, добацио, “можете користити њихове услуге о трошку трибунала”. И онда ми је нуђено да, рекли су ми да ће ме водити по судници да гледам кроз стакло сведоке који пролазе против Војислава Шешеља да бих разбио трему, да могу слободно изаћи испред њега зато што је он доктор наука и он је веома спреман за то, да бих ја схватио да… да бих разбио трему. Следећа ствар, нуђена ми је трећа земља, велике суме пара. На крају крајева, Рита ми је рекла – па помислите мало на своју децу – рекао је сведок Ненад Јовић на суђењу Војиславу Шешељу у Хашком трибуналу.

Сведок каже да га је истражитељка Рита и сама мазила по надлактици.

– Госпођа Рита ме је и “хватала на шарм” мазећи ме преко стола по надлактици (мишићима руке) говорила је:,,Отвори Ненаде душу лакше ћеш спавати, ти ћеш бити “нов човек”, када и поверујеш мени, а они ће бити у затвору док ћеш ти уживати са новцем који добијеш” – подсећа се Ненад Јовић.

Јовић је потписао и изјаву, оверену у ИВ општинском суду у Новом Београду, дана 2. марта 2007. године, у којој је описао тортуру коју је прошао, а сумња да су га хашки истражитељи и дрогирали!

– Уз све то и исцрпљујуће разговоре један дан сам приметио да ми је ставила неку таблету у кафу. Нисам се надао неком злу, али сам ипак питао шта је то. Она је рекла да је то “биолошки шећер”. Мада је у посуди поред кафе било и правог шећера, ето ја сам добио и тај “биолошки”. То се одразило на мој ум. Постао сам весео, осећао сам се као међу најбољим пријатељима, а последице су биле катастрофалне. Покушала је и други дан да ми то исто стави. Ја сам поклопио руком шољу и тада није ставила, али ко зна, можда је пре доношења кафе ипак стављено, јер сам повремено осећао разне промене при сваком одласку у улицу Јеврема Грујића.

Јовић је, после свих малтретирања од стране истражитеља Хашког трибунала, завршио и у болници, а два месеца није могао да хода!

После једне “сеансе” са њом, када сам дошао кући изгубио сам центар за равнотежу. Био сам у Лозници у болници и тек после четири дана научио да седим, а проходао сам за два месеца. И можете замислити, у доба лежања и моје непокретности назове ме Ритин члан тима из Хага и пита како сам, како ми је здравље? Ја му испричам моје проблеме а он каже “јак си ти човек, преболећеш то”. Тај човек се зове Пеђа, а он ми је нудио пред Ритом и оне девојке за спавање.

О проблемима које је имао Ненад Јовић говорио је 2008. године и Александар Вучић.

– Трибунал, уместо да се бави тражењем озбиљних доказа за узроке дешавања на простору бивше СФРЈ, притисцима, уценама, претњама и фалсификовањем изјава покушава да изнуди изјаве против Шешеља, али то им неће успети – изјавио је Вучић.

Сведоку Дражиловићу, такође, нуђене девојке
У току тих кратких пауза истражитељ је покушавао да ми се приближи, да се спријатељимо, чак ми је предлагао да изађемо увече да скупа тражимо неке девојке – пише у судски овереној изјави Зорана Дражиловића.

 

Извор: Саша Рајковић/srbijadanas.com

loading...