Србија

ШТА СЕ ДЕШАВА ДАН НАКОН СКУПА: Срби не крију одушевљење, ова порука Вучића их је ОБРАДОВАЛА!

Срби са КиМ, само дан након што је председник Србије Александар Вучић одржао говор на великом скупу у северном делу Косовске Митровице, кажу да им је порука председника донела нову наду да ће се ситуација у јужној покрајини мењати на боље.

Грађани после говора у којем им је председник поручио да ће дати све од себе да пронађе решење које ће им осигурати бољу будућност, кажу да се осећају сигурнијима, и да верују да је Србија окренута ка постизању мира.
Највише их је обрадовало то што им је председник Вучић обећао и економски бољитак и улагања у јужну покрајину која ће грађанима обезбедити да боље живе.
Игор Симић, потпредседник Српске листе рекао је да је скуп у северном делу Косовске Митровице пред више од 20.000 људи протекао величанствено, као и да поруке које су стигле са тог скупа су заправо поруке мира.
„Овај скуп је потврдио колико поверење заправо грађани на КиМ имају у свог председника. Њима је било посебно драго када су чули да ће се Србија залагати за мир и стабилност на КиМ и да жели да пронађе компромисно решење“, рекао је Симић.

Он се осврнуо и на блокаде код села Бање и неадекватно реаговање надлежних институција које нису могле да гарантују безбедност председнику Вучићу, додавши да је то што се догодило у недељу оставило свима горак укус у устима.

Председнику је жао што није отишао да посети мештане у селу Бање, надао се да ће их видети и разговарати са њима како би им помогао: Биће опет прилике да оде и да се сретну“, нагласио је Симић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима грађане на КиМ је осим уверавања председника да су безбедни у својим огњиштима и да Србија неће дозволити да их било ко нападне, да ће их заштитити, обрадовала и вест о улагањима у јужној покрајини, која су им веома важна.

„Делује ми да су Срби после јучерашњег скупа уједињенији јер им је председник послао праве поруке“, закључио је Симић.
Извор: Kurir.rs/Pink