Издвајамо Србија

СТЕФАНОВИЋУ НЕ СМЕТА СОДОМА И ГОМОРА: Ако народ неће да гледа ријалитије, нека промени канал

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је поводом буре која се подигла око ријалити програма да свако у Влади има право на своје мишљење, али да не мисли да министри треба да уређују приватне медије.

У интервјуу за „Курир“ каже и да му је чудно што министру културе Владану Вукосављевићу не смета што му је у одбрану први прискочио Драган Ђилас, који је у Србију први довео ријалитије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ана Брнабић је врло јасно рекла да није на Влади да се бави ријалитијима, већ да за то постоје независна регулаторна тела. Министар културе је први кренуо у дисциплиновање медија, сутра ће можда да каже шта треба да буде у вашој новини… Међутим, нека је министар то рекао, он је изнео своје мишљење. Ана Брнабић је премијерка, она је изабрала Владу, тај министар је изабран на њен предлог и она је изнела своје мишљење“, рекао је Стефановић.

На констатацију да није стала на страну свог члана кабинета у том рату око ријалитија, Стефановић каже да се Брнабић није сврставала.

„Не мислим да министри треба да уређују приватне медије. Ако народ то неће да гледа, нека промени канал“, истакао је Стефановић.

Он је рекао и да му је засметало што Вукосављевићу не смета што је у његову заштиту први притрчао Драган Ђилас.

„То што њему не смета да отац ријалитија у Србији буде његов заштитник, мени много говори о Вукосављевићу. Ђилас само стицајем околности није хтео отвореније да стане уз министра културе, а врло јасно је био на његовој страни да би напао Пинк. То да човек који је довео ријалитије у Србију, зарадио леп новац на томе, данас каžже да Србији не треба ријалитији, па то је трагикомично“, оценио је Стефановић.

Упитан да ли је то увертира за смену Вукосављевића, каже да о томе он не одлучује.

 

 

Извор: Тањуг/Курир