Издвајамо Свет

ТЕОРЕТИЧАРИ ЗАВЕРЕ ТВРДЕ ДА СУ РЕШИЛИ ВЕЛИКУ МИСТЕРИЈУ: Атлантида је напокон пронађена овде… (ВИДЕО)

Pixabay.com

Легенда каже да је море потопило острво Атлантиду потопило у једном дану и ноћи – и од тада оно је заувек остало изгубљено унутар Земље… Ипак, сада се појавила још једна у низу теорија која, наводно, открива праву локацију изгубљеног града.

Изгубљени град Атлантида годинама уназад представља једну од највећих мистерија. Након бројних тврдњи о митском острву, сада теоретичари завере тврде да су пронашли тачну локацију наводећи да је она била све време пред нама.

Предање о Атлантиди потиче од грчког филозофа Платона, чије књиге датирају отприлике око 360. пре нове ере. Према причама, које су данас постале легенда, острво Атлантида потонуло је у море у једном дану и ноћи, изгубљено је заувек, пошто су богови казнили људе због њихове охолости.

Теоретичари завере су дуго тражили локацију митског града, са претпоставкама да је можда реч о острвима Санторинију, Сицилији, Малти, Криту или Кипру.

Међутим, на каналу Брајт инсајт (Бригхт Инсигхт) на Јутјубу појавила се нова теорија према којој једно место у афричкој пустињи Сахари има велику сличност са познатим детаљима о Атлантиди који су писани хиљадама годинама уназад.

Ришат структура, позната као Око Сахаре, налази се у граду Оуадане у западној Мауританији.

Сматрано је да је бизаран, кружни облик настао након удара астероида, али не постоје поуздани докази који би доказали да је то истина.

Ипак, научници су сматрали да структура мора бити природна појава… Али то није нужно онако како се чини, ако се верује у теорију Брајт инсајта.

латон је у својим текстовима навео да је Атлантида уништена 11.600 година пре нове ере, што одговара времену теорије „млађи дријас“ која сугерише да је удар комете изазвао ледено доба.

Али случајности се не завршавају овде.

Према Брајт инсајту, структура Ришат има спољни пречник круга од 23,5 км. У Платоновим записима, Атлантида је имала 127 стадијума, што би данас износило 23,49 км.

Платон је такође описао Атлантиду у својим текстовима следећим речима: „Постојале су алтернативне зоне мора и копна које су се окруживале, постојале су две земље и три воде.“

Опис је веома сличан са изгледом Ришат структуре, када се гледа са сателита.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Kurir.rs/Б92