Издвајамо Свет

ТРАМП НАПРАВИО ХАОС НА СЕДНИЦИ УН: Ердоган напустио салу а остали… (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Сала Генералне скупштине УН је дочекала са смехом почетак говора председника САД Доналда Трампа, а турски председник је напустио салу.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган напустио је салу Генералне скупштине у тренутку када је изашао пред говорницу Доналд Трамп.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички председник је свој говор почео причом да је он за мање од годину дана постигао више од својих претходника за исти период. То је изазвало смех у сали.

„Нисам очекивао такву реакцију, али то је нормално“, мало се збунио Трамп, настављајући да говори о расту економије, смањењу незапослености и другим успесима.

Трамп је закаснио на сопствени говор – требало да говори други, након председника Бразила, али је за говорницу ипак изашао председник Еквадора Лењин Морено.

Критика Берлина

По мишљењу шефа Беле куће, Немачка ће се наћи у потпуној зависности од испорука енергената из Русије ако не промени своју политику. У вези с тим, он је похвалио земље попут Пољске за развој енергетских пројеката који нису повезани са Русијом. Трамп је изјавио и да су САД постале лидер у производњи енергената и да су спремне да их испоруче на светско тржиште.

„Верујемо у енергетску безбедност нас и наших партнера. Ми смо постали највећа земља-произвођач енергената у целом свету. Спремни смо да испоручујемо чисти угаљ, чије испоруке покушавају да спрече, као и природни гас“, рекао је он.

 

Извор: rs.sputniknews.com