Издвајамо Србија

ТРИФУНОВИЋ ЈАВНО ПОХВАЛИО ВУЧИЋА: Влада Србије уплатила новац за… (ФОТО)

Влада Србије уплатила је данас око 250.000 евра Фондацији „Подржи живот“ за лечење малог Душана Тодоровића и још петоро болесне деце у иностранству, сазнаје „Блиц“.

Ту вест потврдио је за „Блиц“ и Сергеј Трифуновић, оснивач Фондације, који за „Блиц“ каже да је новац уплаћен за петеро деце, која су, баш као и мали Душан Тодоровић, чекала да отпутују на лечење у иностранство.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Влада је уплатила новац. Једнократна уплата тих 250.000 евра је фин и леп маркентишки гест и они ће сигурно запушити неке рупе. То није уопште спорно и нису мали новци. То ће сада поткрепити петоро деце, потрошћемо те паре и за месец дана ћемо имати још седморо деце! И шта онда? Понаваљам, неопходно је системско решење – изјавио је Трифуновић за „Блиц“.

Подсетимо, „Подржи живот“ покренуо је акцију и за лечење тешко болесног Душана Тодоровића (4) из Свилајнца, коме се вратио малигни тумор надбубрежне жлезде, за кога је у рекордном року прикупљено свих 191.000 евра, колико ће коштати његово лечење у Шпанији.

Истовремено на новац за спасоносно лечење чекали су и други малишани, њих петоро, који је сада стигао.

Влада Србије потврдила је да је донела одлуку о додели средстава за наставак лечења дечака Душана Тодоровића из Свилајнца у здравственој установи у Шпанији у износу од 29.663.000 динара.

„Средства које је определила Влада Србије биће коришћена за евентуалне додатне трошкове лечења дечака Душана Тодоровића и још петоро деце у иностраним здравственим установама, за чије лечење Фондација „“Подржи живот“ прикупља средства“, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима после седнице Владе.

Према истим информацијама, а које се односе на дечака Душана Тодоровића, Министарство здравља обезбедило је хитан санитетски транспорт, уз пратњу медицинског особља до иностране здравствене установе у Шпанији, док су Фондација „“Подржи живот“ и донатори уплатили средства на рачун ове здравствене установе.

Премијерка Ана Брнабић и чланови Владе апелују да се грађани најпре обрате Буџетском фонду за лечење обољења, стања или повреда које се не могу успешно лечити у Србији, а које је при Министарству здравља, с обзиром на то да има доста случајева да се новац за лечење оболелих у иностранству тражи мимо ове институције.

Подсетимо, када је прикупљен сав новац за лечење малог Душана Тодоровића, а српска Влада најавила да ће издвојити неопходна средства за његово лечење, Сергеј Трифуновић је потом јавно позвао државу да новац намењен за лечење малог Душана уплати за петоро деце, која још чекају на свој ред да стигну до иностраних клиника.

– Молим господина Александра Вучића да те новце, што је наводно држава одвојила данас кад смо прикупили потребан износ, уплати на наш рачун, јер имамо још петоро деце на чекању. Знам да неће изневерити – написао је Трифуновић.

Потом се огласио председник Србије Александар Вучић и навео за „Ало!“ да ће већ у понедељак, односно данас, новац бити на рачуну Фондације „Подржи живот“ за лечење преостале деце.

– Подразумева се. Већ у понедељак ће имати новац на рачуну. И више од тога што су тражили – рекао је Вучић за „Ало“.

Тај лист је још навео да је Вучић изјавио да је разговарао с премијерком Аном Брнабић и министром здравља Златибором Лончаром и да су се договорили да држава помогне малом Душану Тодоровићу у борби за живот.

 

Извор: Блиц